Haberler

Yusuf Uzun: "Parlamentoda 18 Yaşında Gençler Görmek İçin Çalışıyoruz"

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Beylikdüzü Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı’nda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, parlamentoda 18 yaşında gençleri görmek için çalıştıklarını söyledi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği Beylikdüzü Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı'nda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, parlamentoda 18 yaşında gençleri görmek için çalıştıklarını söyledi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde 6-7 Mart tarihlerinde düzenlenen Beylikdüzü Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı'na (BEYÜTEF) yurtiçi ve yurtdışından toplam 50 üniversite katılıyor. Düzenlenen organizasyonda birçok genç katılımcıya hitap eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Zamanı en iyi şekilde değerlendirmek sadece eğitimle olmaz. Gençsiniz, gezeceksiniz, eğleneceksiniz farklı etkinlik ve aktiviteleriniz olacak. Ama lütfen kendinizi, yaşamınızı, eğitiminizi dikkate alın. Kendinizi en iyi şekilde geliştirin. Doğru bilgiyle buluşun" dedi. Türkiye'deki eğitim kurumlarının eksik olduğunu belirten Başkan Uzun, "Amerika'da 4 bin 500 üniversite var. Şuanda bizde daha 200'ü bulmadı ama 10 yıl önce 60 civarındaydı. Demek ki daha yüzlerce üniversitenin çok hızlı bir şekilde mutlaka Türkiye'de hayat geçmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalar var. Bugün dünyada üretilen bilginin ne kadarını Türkiye üretiyor sorusu doğru bir soru. Bu sorunun cevabını inşallah sizler vereceksiniz. Türkiye eski Türkiye değil bunu ifade edelim. Devlet ve millet olarak dünya devletleri arasındaki yerimizi, her anlamda sadece eğitimde değil, her anlamda ileriye taşıyoruz ama bugün bulunduğumuz nokta asla yeterli değil. Biz dünya devletlerinin ve milletlerinin ürettiklerinin peşinde sürüklenen bir devlet ve millet olamayız, olmayacağız. Çünkü biz tarihe baktığımızda gerçekten bizim ecdadımız insanlığa çok hayırlı işler üretmiş. Ciddi bilgiler üretmiş ama bugün bulunduğumuz nokta asla tatmin edici değil bunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Eğitimdeki tercihler konusunda salondakilere nasihatler veren Belediye Başkanı Yusuf Uzun, hükümetin gençlere yönelik çalışmalarından örnekler verdi. Seçilme yaşının 30'dan 25'e çekildiğini hatırlatan Uzun, konuşmasının devamında "Siz bu ülkenin sadece geleceği değil aynı zamanda bugünüsünüz. Bakınız bu ülkede seçilme yaşı 30'dan 25'e çekildi. Niçin 18'e çekilmesin arkadaşlar? Niçin parlamentoda 18 yaşında gençler olmasın? Bu da olacak. Bunu da birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üniversite öğrencisi adayı olan gençler tüm üniversitelerin stantlarını gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Yusuf Uzun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title