Haberler

Yunanistan'da Açlık Grevindeki Nikos Romanos'un Durumu

Romanos'un babası Yorgo Romanos, Başbakan Samaras ile görüştü.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da tutuklu bulunduğu hapishanede "eğitim hakkının elinden alınmasını" protesto ederek açlık grevi yapan Nikos Romanos'un (21) babası Yorgo Romanos, Başbakan Antonis Samaras ile görüştü.

Görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan baba Romanos, "Soruna şimdilik çözüm bulunmadı, sanıyorum konu tekrar gündeme gelecek ve umarım bir çözüm bulunacak. Bir baba olarak çocuğumun talebine çözüm bulunmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Oğlu Nikos Romanos'un sağlık durumuna da değinen Yorgo Romanos, oğlunun sağlık durumunun kritik bir aşamada bulunduğunu ve her geçen gün "ölüme yaklaştığını" belirtti.

Yunan basınına yansıyan haberlere göre Başbakan Samaras'ın Romanos'a "Bir veli olarak çocuğunuzun sağlığı için endişenizi paylaşıyorum ama kuvvetler ayrılığına saygı gösteren bir Başbakan olarak hiçbir şekilde adalete müdahale edemem" dediği kaydedildi.

Romanos, devamında ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile bir araya geldi. Çipras, "İnsan hayatının en yüce değer olduğu" yönünde açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Haralambos Athanasiu ise gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Yunanistan'daki hukuk çerçevesinin Avrupa'da en ilerici ve çağdaş olduğunu belirterek, hükümetin adalete müdahale etmediğini söyledi.

Bu arada Nikos Romanos'un avukatı Frangiskos Ragusis, müvekkilinin elektronik bilezik takmasını kabul ettiğini kaydetti. Ragusis, "hiçbir şekilde adaletin itibarına darbe vuracak bir müdahale arzu etmediklerini" kaydetti.

Nikos Romanos kimdir

Varlıklı ve entelektüel bir aileden gelen Romanos, 6 Aralık 2008'de Atina'nın Eksarhia Meydanı'nda en yakın arkadaşı Aleksis Grigoropulos'un (16) polis kurşunu sonucunda yaşamını yitirmesinin ardından özel okulu terk ederek devlet okuluna geçti. Başarılı bir öğrenci olan Romanos, devamında evini de terk ederek kendini "hükümet karşıtı" olarak tanımladı.

2013 Şubat'ta Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan Kozani kentinde bir bankaya düzenlediği soygundan dolayı tutuklandı ve 15 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Romanos, mahkumiyeti ardında Atina Üniversitesi İşletme Fakültesi sınavlarında başarılı oldu ancak  Adalet Bakanlığı tarafından verilen para ödülü ve plaketi "prensiplerine uymadığı" gerekçesiyle reddetti.

Romanos, eğitim özgürlüğü istediği gerekçesiyle 9 Kasım'da açlık grevine başladı, sağlık durumu giderek ağırlaştığı için hastahaneye kaldırıldı. - Atina

Kaynak: AA / Güncel

Antonis Samaras Nikos Romanos Yunanistan Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title