Haberler

Miçotakis'ten vize serbestisi açıklaması

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında doğu Ege'de Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti konusunun da görüşüldüğünü belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında doğu Ege'de Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti konusunun da görüşüldüğünü belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, vize serbestisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye Avrupa sürecinde sağlanacak desteği de ele aldık. Vize meselesinde de Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın bir iş birliğinin sağlanması için vizeden muaf tutulma meselesini de ele aldık. Biz aynı zamanda doğu Ege'de bütün yıl boyunca 7 günlük bir süreyle vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Ege adalarını, doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisini bir karar olarak ele aldık" dedi.

"İLİŞKİLERİN DEVAM ETTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Miçotakis, ilişkilerin sakin bir ortamda devam ettirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Doğu Akdeniz'de güvenlik ve barışı tehdit eden durumlar yaşadık. Bu yüzden iki ülkenin çok iyi bir şekilde, sakin bir ortamda ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli. Yaşadığımız sorunlara çözüm yaratabilmek çok önemli. Haziran ayında Vilnius'ta aramızdaki ilişkileri tekrar canlandırmaya karar verdik. Dışişleri Bakanlarımızdan bu prosedürü başlatmalarını istedik. Bunun üç boyutu vardı. Siyasi diyalog, güven artırıcı önlemler ve ikili görüşmeler. İki taraf çok yaratıcı bir şekilde bir araya gelebildi ve son 6 ay içinde üçüncü kez buluşuyoruz. Önceki görüşmelerimizde atacağımız adımlar konusu konuştuk. Bugünkü buluşmamız da yaptıklarımızın sonuçlarına bakarak tekrar geleceği tasarlamak açısından büyük önem arz ediyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kiryakos Miçotakis Yunanistan Vize Ege Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title