Haberler

Yüksek Askeri Şura Yarın Toplanacak

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı'ın görev süresi yarın sona erecek.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yarın toplanacak. Yapılacak Şura'yla birlikte, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay'ın görev süresi sona erecek.

ÜST DÜZEY KATILIM

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi üst düzey komutanlar katılacak.

Şura üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i de ziyaret edecek.

GÖRÜŞÜLECEK KONULAR

Yüksek Askeri Şuranın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren konular görüşülecek.

ÇARŞAMBA SONA ERECEK

YAŞ toplantısı, 5 Ağustos Çarşamba sona erecek.

Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ahmet Davutoğlu Abdullah Atay Necdet Özel Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (47)

akp ye oy veren pkk ya güç verir:

rte Vatana degil kendine yine yaver sececek

40
27
yanıtYanıtla
yüzbaşı:

Ortada asker mi kaldı onuda kuruttunuz

49
12
yanıtYanıtla
barış:

Akp yi iktidar saraydakini başkan yapmak için kaç cana kıyacaksınız . davutoğlu oglunu gönder cepheye.

19
22
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

GELECEK PASA NIN ESAS GÖREVI 5 VAKIT NAMAZ ERDOGANA BITAT ETMEK GERISI YALAN

20
15
yanıtYanıtla
Bozoklu haluk:

Doğuda pkk Türk milletine soykırım yapıyor akepenin cumhurbaşkanı yurtdışında keyf alem gezide. Akepe ve akepenin cumhurbaşkanı pkk yı savunmayı bıraksın. Artık kck lı teröristlerde tutuklansin.

16
16
yanıtYanıtla
kolpa:

Toplansa neolur.hergun sehit cenazeleri gelirken yemisim sizin suranizi.bu anca akp denen partinin surasidir.bunlar nasil insanlar boyle.insanlardaki muslumanlikla ilgili butun guzel duygulari oldurduler.

16
12
yanıtYanıtla
OsmanlMobil-IOS:

Ötmeyin lavuklar.... Eger türkiye burdaysa.... Eger nefes alip veriyorsan Ilk Allaha sonra RTE ye borclusunuz.... Senin Namusun bile kalmazdi

10
18
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

RTE nin KUKLASI OLMASIN GIDECEK YOLCU GIBI?:

13
13
yanıtYanıtla
a tim:

niye var koyunlar ne güne duruyor iyi asker olur akp yi öve öve göklere cikardilar yok bunu yapmis yok sunu yapmis 3. havalimani dediler almanya yi düsman ettik filistin dediler israili düsman ettik simdi ne Kadar dostumuz varsa ciksin ortaya pakistanmi kibrismi türkmenlermi hani nerdeler sesleri cikmiyor acaba neden

15
7
yanıtYanıtla
konya:

Birde pis pkk lıları konuşun yeter artık içimiz yanıyor.mehmetciklerimizin şehit olmasın.

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title