Haberler

Yolu Olmayan Evlerine Eşekle Eşya Taşıyorlar

Güncelleme:

Bartın'ın Hasankadı beldesinde yaşayan 3 kişilik Akbaş ailesi, evlerine ulaşabilmek için 1 kilometrelik patika yolu yürüyerek gidip geliyor.

Bartın'ın Hasankadı Beldesi'ndeki Tüloğlu Mahallesi'nde oturan 3 kişilik Akbaş ailesi, yol olmaması nedeniyle ana yoldan evlerine kadar yaklaşık 1 kilometrelik patika yolu yürüyerek gidip geliyor. Aile, beldeden aldıkları çeşitli ihtiyaçlarını eşekle taşıyor.

Belediye sınırlarındaki Tüloğlu Mahallesi'ndeki 3 ev, ana yolun üst tarafında yer alıyor. Şehir dşında yaşayan iki evin sakinleri sadece yaz aylarında gelirken, Akbaş ailesi yaz kış yolu olmayan evde yaşıyor. Özel bir şirkette çalışırken emekli olan 54 yaşındaki Satılmış, eşi 53 yaşındaki Müesser ve kızları 13 yaşındaki Özlem Akbaş, ana yol ile evleri arasında bulunan yüzde 40 eğimli 1 kilometrelik patika yolu yürüyerek gidip geliyor. Satılmış Akbaş, beldeden aldıkları mutfak ve diğer ihtiyaçları zaman zaman sırtında, bazen de eşekle taşıyor. Çiftin Hasankadı Ortaokulu'nda eğitim gören kızları Özlem Akbaş ise eğitim-öğretim dönemlerinde belde merkezindeki akrabasında kalıyor.

Satılmış Akbaş, 12 yıl önce belediyenin kurulmasından sonra yol yapılması için sürekli yazı yazdığını, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. En son yol yapılması için yazdığı yazıya belediyenin geçen 15 Ocak'ta cevap verdiğini belirten Akbaş, şöyle konuştu:

"Belediye, söz konusu yere yol yapılmasının coğrafi şartlar nedeniyle zor olduğunu, büyük miktarda kamulaştırma yapılması gerektiğini, bunun için de belediyenin mali imkanlarının yetersiz olduğunu belirtmiş. Atalarımız 40 yıl önce buraya ev yapmış. Bizim suçumuz ne? Ben ailemle burada yaşamak zorundayım. Ama bize sahip çıkan yok. Biz de mecburen ağır yük eşyalarımızı komşumuzdan aldığımız eşekle taşıyoruz. Bu çağda eve ulaşabilmek için eşek kullanıyoruz. Buraya bir an önce yol yapılmasını istiyorum."

Hasankadı Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Erdoğan ise "Belediyemizin o yolu yapmak için ne gücü var, ne de ekip ve ekipmanı. Ama oraya giden farklı köylerden yollar var. Ancak vatandaşımız uzak olduğu için kullanmak istemiyor" dedi. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasankadı Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title