Haberler

Yılmaz Güney'in Kız Kardeşi Abisinin Mezarının Getirilmesini İstiyor

Güncelleme:

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyinin mezarının Siverek'e getirilmesi için AK Parti Şanlıurfa milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile görüştü.

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyinin mezarının Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine getirilmesi için görüştüğü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun, "Sizin bu talebiniz bize resmi olarak başvurulduğunda biz elimizden gelen katkıyı ve çalışmayı yaparız" dediğini söyledi.

"HENÜZ ŞARTLAR OLUŞMADI"

Batman 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Sayılı, 1984'te Fransa'nın başkenti Paris'te hayatını kaybeden ve aynı şehirde defnedilen ağabeyinin mezarının Türkiye'ye getirilmesi için henüz şartların oluşmadığını savundu.

Bu yöndeki talebin kendisi tarafından ortaya atılmadığını dile getiren Sayılı, "Baba köyüm Desman'ı ziyaret ettiğimde, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir araya geldik. Bana, 'Yılmaz ağabeyimizin mezarı neden getirilmiyor abla' dediler. Bu benim fikrim değildi. Yılmaz Güney'in hayranlarının Türkiye topraklarında Yılmaz Güney gibi Ahmet Kaya'mızın, Nazım Hikmet'imizin, onun gibi aydınlarımızın, Güney gibi düşünenlerin mezarlarının getirilmesi isteniliyor" diye konuştu.

"KARAR VERECEK OLAN FATOŞ GÜNEY VE ÇOCUKLARIDIR"

Ağabeyinin mezarının getirilmesini istediğini ama nihai kararı verecek kişinin kendisi olmadığını vurgulayan Sayılı, şunları kaydetti:

"Kardeşi olarak ben de istiyorum ağabeyimin mezarının Türkiye'ye getirilmesini. Buna karar verecek olan Yılmaz ağabeyimin eşi Fatoş Güney ve çocuklarıdır. AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile görüştük. Uslu, 'Bu konuda hükümet olarak yapmamız gereken, bizim üzerimize düşen ne geliyorsa, sizin bu talebiniz bize resmi olarak başvurulduğunda biz elimizden gelen katkıyı ve çalışmayı yaparız' dedi."

"FATOŞ KARŞI ÇIKIYOR, BENCE DE HAKLI"

Ağabeyinin eşi Fatoş Güney'in, mezarın getirilmesine şu an için karşı olduğunu aktaran Sayılı, "Fatoş yengem, 'Bu nereden çıktı? Ben şu an istemiyorum' dedi. Haklıydı, ben de haklı buluyorum. Bu düşüncesini saygı ile karşılamak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Zeynep Karahan Uslu Yılmaz Güney Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (47)

gerçekçiMobil-ANDROID:

teröristin mezarının ne işi var türkiyede..kimse bilmez ama bu kanı bozuk bir tane binbasiyi şehit etmiştir o olaydan sonra yurt dışına kaçıyor

31
92
yanıtYanıtla
DR-ANTi Virüs..:

YILMAZ GÜNEYIN KANINDA, , COOOK TEHLIKELI BIR, , IMANSIZLIK VE DINSIZLIK VIRÜSÜ MEVCUTTUR. . .

12
32
yanıtYanıtla
dadasmobilWeb@haberler.com:

Getirin tukursun millet.

17
20
yanıtYanıtla
Tahsin efe:

Bizde bir söz vardir birisine beddua ederken (insallah Gavur mezarina konasin deriz) bakin bu adamlar(YILMAZ Güney ve AHMET kaya) Ekmegini Türkiyeden kazandiklari halde ikiside ayni yere Gavur mezarina konmustur Türkiyeye getirilmesi uygun degildir yani layik olduklari yerdeler brakin sanki Türkiyede olsalar birileri duami edecek bunlara?

15
21
yanıtYanıtla
canmobilWeb@haberler.com:

belinde çift silah taşıyan karısını hedef tahtası yapıp kafasındaki elmayı vuran meskun mahalde silah atış denemesi yapan görevini yapmaya giden hakimi öldüren hayallerine kapılmışhayal perestsin sonu kürt türk kardeştir bu ülkenin toprakları için beraber savaşmış lardır

34
1
yanıtYanıtla
Cizre limobilWeb@haberler.com:

Türkler laf yapar Kürtler tarih yazar kalbimizdesin yılmaz abi mezarın nerde olduğunun ne önemi var

22
12
yanıtYanıtla
xy:

YILMAZ GÜNEY BİR KATİLDİR. . . ARAŞTIRIN. AYDINDIR, İYİ BİR SANATÇIDIR DERKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN. . .

7
26
yanıtYanıtla
salinda balMobil-ANDROID:

saglinda kaçan vatana ihanet eden birini getirene yazıklar olsun

7
25
yanıtYanıtla
Yalnız kurtMobil-IOS:

Bu ermeni Adana karataşta çocukları ve Hanımı ile yemek yiyen hakimi vurmuştur yanındada Menderes samancılar denen üvertür figüran vardı sonra Fransa ya kaçtı

11
18
yanıtYanıtla
aabd k ury Mobil-ANDROID:

sanaci olmus ama insan olamamis bir katil

11
16
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title