Haberler

Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülleri 5. Kez sahiplerini buluyor

Güncelleme:

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve farklı üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde yapılan Genç Bilim İnsanı Ödülleri, beşinci kez sahiplerini buluyor.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl farklı üniversitelerle gerçekleştirilen işbirliği ile verilen Genç Bilim İnsanı Ödülleri 5 yaşında. 2016 Genç Bilim İnsanı Ödülleri için ödül alan Genç Bilim İnsanları seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeyle belirlendi. Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerde bu yıl 33 ilden 122 başvuru arasından 6 Genç Bilim İnsanı, ödül almaya değer bulundu.

Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllerin bu yılki ev sahipleri: Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın.
oldu.

ALTI GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜL ALACAK

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'den Doç. Dr. Behçet Uğur Töreyin, Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel, Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş, Atatürk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Önder Metin, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gökhan Demirel ve bu yıl ilk olarak yurt dışından başvuran bir Türk Bilim insanı olan Arizona Üniversitesi'nden Doç Dr. Sefahattin Tongay 2016 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülleri'ni kazanan isimler oldu.

Başvuruları titizlikle değerlendiren ve bu yılın başarılı Genç Bilim İnsanları'nı belirleyen Seçici Kurul'da ise; Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ercan Ertürk, Doç. Dr. Gülay Bulut, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kazım Önel, Prof. Dr. Mehmet Kadir Yurdakoç, Işık Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hacer Ansal, Doç. Dr. Onur Kaya ve Sabancı Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cemil Arıkan yer aldı.

6 bilim insanına ödülleri 17 Mayıs 2017 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda düzenlenecek olan törenle verilecek. Sunuculuğunu ünlü oyuncu ve yönetmen Yosi Mizrahi'nin üstleneceği geceye bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetli katılacak.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: "2016 Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni süreçlerini, Bilim Kahramanları Derneği olarak, yine çok değerli üniversitelerimizin rektörleri ile işbirliği içinde yürüttük. Çağrımız 24.000 bilim insanına erişti. Başvurular, Seçici Kurul tarafından, bilime, bilimin yayılmasına ve bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı filtrelerine göre değerlendirildi. Seçilen bilim insanlarını yürekten kutluyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title