Haberler

YGS Şampiyonu Doktor Olmak İstiyor

Güncelleme:

YGS'de 500 puan alıp Türkiye birincisi olan Osmaniye'li Sümeyye Nur Satin, tıp okumak istediğini söyledi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 160 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak tüm puan türlerinde 500 puan alıp Türkiye birincisi olan Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin, cevaplarından emin olmadığı sorular nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Sümeyye Nur Satin'i makamında kabul eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yarım altın ve kol saati ile ödüllendirerek, başarılar diledi.

3 çocuklu ev hanımı Vahide ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde memur Celal Satin çiftinin en büyük evladı olan Sümeyye Nur Satin'in YGS'de 160 soruyu doğru yanıtlayıp, tüm puan türlerinde 500 puan alarak Türkiye birincisi olduğunun açıklanması Osmaniye'de büyük gurur yaşattı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Türkiye şampiyonu Sümeyye Nur Satin'i anne ve babasıyla makamında kabul etti. Vali Cerrah, başarılı öğrenciyi yarım altın ve kol saatiyle ödüllendirdi. Cerrah, "Sümeyye kızımız 160 sorunun tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. 81 il içinde Osmaniye'nin adını şeref listesinin en başına yazdırdığı için kutluyorum. Bir kızımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında böyle bir başarıyı elde etmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı. İnşallah ikinci sınavda da aynı başarıyı bekliyoruz" dedi.

Vali Cerrah, eğitim yatırımlarına ağırlık verdiklerini, son bir yıl içinde 38 anasınıfını açtıklarını, 9 ilköğretim okulu ile 3 lisenin temelini attıklarını, hayırseverlerin desteğiyle eğitim hamlesinin büyük bir ivme ile sürdürdüklerini dile getirdi.

'DOKTOR OLMAK İSTİYORUM'

Şampiyon Sümeyye Nur Satin ise başarının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Satin, "Cevaplarından emin olmadığım sorular vardı. Bu nedenle birincilik konusunda tereddütlerim bulunuyordu, ama içimden birinciliği de geçirmiştim. Tam beklenti içerisinde değildim, sürpriz oldu bir bakıma. Ama düzenli çalışmam, okulumdaki ve dershanemdeki öğretmenlerimin yardımı ile bir senelik bir programın sonucunda bu başarıyı elde ettim. Beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Bu sınav birinci aşamaydı, ikinci sınava da çalışacağız. İnşallah onu da başaracağız. Ben inşallah tıp fakültesini bitirip doktor olmak istiyorum" dedi.

Kızlarının başarısıyla gururlanan anne Vahide ve baba Celal Satin ise çok mutlu olduklarını, Osmaniye'nin adının bu şekilde Türkiye'ye duyurulmasının çok güzel bir olay olduğunu belirterek, kızları ile gurur duyduklarını ve başarılarının devamını dilediklerini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Cerrah Sümeyye Nur Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title