Haberler

Yeterli İmza Toplanamazsa CHP'de 'Ağabey' Formülü Devreye Girecek

Güncelleme:

Deniz Baykal'ın, genel başkan adaylarının yeterli imza toplayamaması durumunda 'ağabey formülü' çerçevesinde aday ya da uzlaştırıcı isim olarak devreye girebileceği ifade ediliyor

CHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan iç muhasebe çerçevesinde bir süredir dile getirilen olağanüstü kurultay talepleri için düğmeye basıldı.

Eski Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın koordinasyonunda yürütülecek olan imza toplama çalışmaları kapsamında CHP tüzüğünde yer alan 15 günlük süre dün başladı. Buna göre muhalif kanat, 25 Kasım'a kadar yaklaşık 600 imzayı bulamazsa seçimli olağanüstü kurultay talepleri karşılanmayacak. Alınan bilgilere göre olağanüstü kurultayın gündeminin çağrıcıları tarafından belirleneceğine ilişkin tüzük hükmü çerçevesinde muhalifler, kurultayda genel başkan seçimi, Parti Meclisi seçimi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılmasını talep etti.

9 OCAK'A KADAR

25 Kasım'da imzaların genel merkeze iletilmesi durumunda ise genel merkezin tüzük gereği 45 günlük bekleme süresi olduğundan, parti yönetiminin 9 Ocak'a kadar kurultayı toplaması gerekiyor. Kurultayın 9 Ocak'ta toplanması durumunda, olağan il kongreleri tamamlanacağından delege yapısı tamamen değişmiş olacak. Bu çerçevede 81 ile ulaştırılan, 'talepname' örnekleri kapsamında CHP'li yedi genç kurultay delegesi ilk imzayı verenler arasında yer aldı.

"KURULTAY BİR AN ÖNCE TOPLANSIN"

Sinem Ataçocuğu, Ezgi Tekin, İbrahim Öztürk, Özlem Aydın, Cumhur Gürpınar, Selin Taşdemir ve Mehtap Özdin olağanüstü kurultay çağrısı kapsamında imza verirken, yayımladıkları ortak bildiride, "Türkiye'nin dört bir yanında, AKP faşizmine karşı mücadele eden bizler, genç kurultay delegeleri; partimizin üzerine düşmüş olan umutsuzluk ve yılgınlık bulutunu dağıtmayı kendimize görev biliyoruz. Bu sebeple, seçim politikalarının değerlendirilmesi, başarısızlığın öz eleştirisinin yapılabilmesi için olağanüstü kurultayın bir an önce toplanmasını talep ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

'KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYACAK' İDDİASI

Deniz Baykal'ın da kurultay sürecini yakından takip ettiği öğrenildi. Baykal, cuma günü Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakta Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Baykal ile Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutunda bir araya geldiği iddia edilmişti. Bu iddialar, aradan geçen süreye rağmen, görüşmenin taraflarınca doğrulanmadı. Ancak CHP kulislerinde Baykal'ın, genel başkan adayları Muharrem İnce ve Umut Oran'ın yeterli imzayı toplayamamaları ya da birlikte hareket edememeleri durumunda 'ağabey' formülü çerçevesinde devreye girebileceği konuşuluyor. Kulislerde, Baykal'ın bu doğrultuda ortak adaylık için ya da uzlaştırıcı isim olarak devreye girebileceği iddia ediliyor. Bu durumda Baykal ile Kılıçdaroğlu'nun yarışabileceği bir kurultay sürecinin mümkün olacağı kulislerde konuşuluyor. Bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine 2017'deki kurultayda aday olmayacağını ifade ettiği ileri sürüldü, ancak bu iddialar da doğrulanmadı.

GÖKÇEK: EVİNE GİTTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından CHP ile ilgili iddialarını sürdürdü. Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın evine gittiğini, Kılıçdaroğlu'nun Gürsel Tekin'den şikayetçi olduğunu ve destek istediğini, Baykal'ın ise, "Ben bu işte yokum... Sana tavsiyem, hiç bekleme ve derhal kongreyi topla... İşler böyle sakinleşir" dediğini iddia etti. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Baykal Zeki Alçın Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (54)

OGUZ:

DEDI KODU KAZANI YAHU NE ISTIYORLAR CHP DEN DURUST VE VATANSEVERLERIN EKSERIYETTEOLDUGU BU PARTI HERZAMAN ULKEMIZIN BEL KEMIGIDIR CHP DE ADLARI YOLSUZLUGA KARISANLARI YINE CHP LILER IHBAR EDER YA OTEKI PARTILER?

5
92
yanıtYanıtla
düşünceler:

siz daha kendinizi, partinizi yönetemiyorsunuz, ülkeyi nasıl yöneticeksiniz, ülkeyi yönetmek gibi bir düşünceleride yok zaten, yan gelip yatıp devleti köstebek yuvasına çevirecekler, talan edecekler. .

92
1
yanıtYanıtla
vatandas:

Balbay chp ye borcu varmis onu genel baskanlik adayligiyla ödeyecekmis haddini bilmez hadi ordan mahpusta gardiyanlik yakisir sana chp de genel baskanlik degil hemen ne cabuk bas kaldiriyorsun kimsin sen senin gibi insanlarin chp de yeri yok muharem ice dahil

77
1
yanıtYanıtla
Yiğit:

Bir parti var örnek alınacak oda AKP dir chp mhp akıllanmaz gelin kardeşler zaman birlik beraberlik akp de

10
6
yanıtYanıtla
vatandas:

Baykal partiye zarar veriyor ben 25 seneden beri chp ye oy veren birisi olarak olanlari hayretle izliyorum muharem ince mustafa balbay deniz baykal bunlar chp yi baraj altinda birakirlar. deniz baykal antalyada antalyali secimde yeterince calismadi bunlarin chp de yeri yok bunlar oldugu mudetce chp ye yasarsam oy yok bunlar hain

3
12
yanıtYanıtla
Selim Avusturalya:

Üçünüzde belanızı versin sizin ülkeye zarardan başka hiç faydanız olmaz aldığınız Maaş haram olsun

13
2
yanıtYanıtla
Aksakal:

Şalvarını toplayamayan CHP den fayda beklemek kadar akılsız bir tutum bu dünyada olmaz olamaz . . Bunlar CHP yi zengin partisi yaptılar nerede işçi köylü partisi nerede 4 çeker araçlara binip gezenler. .

7
5
yanıtYanıtla
karasakal:

geri zekalı aksakal chp zengin partisidir kol saatlari, para kasaları, para sayma makineleri milyon avrolar nedir sence behey vicdansız kendine gel

yanıt1
yanıt3
vatandas:

Muharem ince chp genel baskan adayi gulerim

10
1
yanıtYanıtla
tose:

İş baykalın uzlaştırmasına kaldıysa! Geçmiş olsun. !Herkez kendine parti arasın. !

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title