Haberler

Yeşilçam'ın Yıldızları İEF'te

82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı, Sinema Burada Festivali'yle Yeşilçam'ın ünlü isimlerini buluşturarak sinemaseverlerin gönlünü fethetti.13'ncü kez düzenlenen ve 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin bu yılki onur konukları...

82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı, Sinema Burada Festivali'yle Yeşilçam'ın ünlü isimlerini buluşturarak sinemaseverlerin gönlünü fethetti. 13'ncü kez düzenlenen ve 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin bu yılki onur konukları Selda Alkor ve Menderes Samancılar oldu. Genç oyuncular Ayça Bingöl ve Mert Fırat ile mizah, genç ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü de festivalin katılımcıları arasında yer aldı.

Kültürpark, İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen gala gecesinde, Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızları arasında gösterilen Selda Alkor ve Menderes Samancılar onur ödüllerini Başkan Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. Ayça Bingöl ve yoğun set çalışmaları nedeniyle galaya katılamayan Mert Fırat'ın yerine Ayla Özdemir Genç Oyuncu Ödülü'nü aldı. Hayranlarıyla buluşma fırsatı bulan festivalin özel konuğu Muzaffer İzgü ise Sinemaya Katkı Ödülü'nün sahibi oldu.

Türkiye'nin tek tematik sinema festivali olma özelliği taşıyan Sinema Burada'nın bu yıl ki teması Sağlık ve Barış Filmleri olarak belirlendi. Bu kapsamda; Kayıp Vatan, Eve Dönüş, Hasta, Bir Tutam Baharat ve Bir Ben Vardır Bende, Benden İçeri filmlerinin de aralarında bulunduğu toplam 19 gösterimin yapılması kararlaştırıldı.

FESTİVALDE EXPO PROVASI

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "27 Kasım'daki EXPO adaylık oylamasına Herkes İçin Sağlık Teması ile katıldığımız için, bu festivalimizin temalarından birini de sağlık olarak belirledik. Diğer temamız ise barış oldu. Kalıcı barışı, tüm dünya insanlarının sağlayacağına inandığımız için bu temayı seçtik" dedi.

ALKOR'DAN İZMİR'E ÖVGÜ

Onur ödülü alan Selda Alkor da İzmirlilere övgüler yağdırdı. Alkor, "Sağlık dünyadaki en büyük zenginliğimiz. Sinema adına yapılmış her konuda var olmayı gelenek haline getirdim. İzmir zaten öylesine sıcak ve öylesine güzel bir kent ki İstanbul'da oturmasam oturmayı isteyeceğim ilk kentlerden bir tanesidir. İzmir'in sıcaklığı, insanlarının yüzüne de yansımış. Hepsinin yüzü bir başka parlıyor. İyi ki beni davet ettiniz, iyi ki geldim" diye konuştu.

MENDERES SAMANCILAR'DAN TAKSİM MESAJI

Menderes Samancılar da, "Mesleğin içinde çok ödül aldım ama barış temalı ödül benim için bambaşka. Kalbimin çarpmasını hiçbir zaman durduramıyorum. Heyecanım hiç dinmiyor. Bu ödülü evimin en değerli köşesinde saklayacağım. Fakat bu ödülü, Taksim direnişinde yitirdiğimiz, kanlı bir destan yazılırken kaybettiğimiz arkadaşlarımın anısına alıyorum" dedi. Bu sözler salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

SON 10 YILIN EN İYİ FUARI

Galanın sonunda muhabirlerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Bu sene hem katılım hem firmaların iştirakı hem de İzmirlilerin katılımı ile çok iyi gidiyor. Daha da büyüteceğiz. Bizce geçmiş 8- 10 senelik süreç içinde en iyisi bu fuar gibi geliyor. Seneye daha iyisini, sonraki sene daha iyisini yaparak sürdüreceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selda Alkor Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title