Haberler

Yeşilçam'dan Seyyar Satıcılığa

Güncelleme:

Türk sinemasının emektar figüran oyuncularından 'Ustura Kemal' lakaplı 77 yaşındaki Niyazi Taligacı, Edirne'de seyyar arabayla tatlı satarak geçimini sağlıyor.

Yeşilçam'ın emektar figüran oyuncularından ' Ustura Kemal' lakaplı 77 yaşındaki Niyazi Taligacı, Edirne'de seyyar arabayla tatlı satarak geçimini sağlıyor. Sinemayla 1967 yılında tanıştığını ve Yeşilçam'da 50'den fazla filmde rol aldığını söyleyen Niyazi Taligacı, tek başına kiralık evde yaşadığını söyledi.

"TÜRK SİNEMASI ÇOK VEFASIZ"

Edirne'de gençlik yıllarında sinemada çalışırken oyuncu olmaya karar verdiğini ve 1955 yılında İstanbul'a gittiğini, ardından yönetmen Çetin İnaç ile tanışıp oyunculuk yapmaya başladığını anlatan Niyazi Taligacı, Türk sinemasının çok vefasız olduğunu, bir çok arkadaşının çok zor şartlarda yaşayıp hayata veda ettiklerini anlattı. Devletin 3 ayda bir verdiği yaşlılık maaşıyla geçinemediği için seyyar arabayla tatlı satmaya başladığını kaydeden Taligacı şöyle konuştu:

"HEP KÖTÜ ADAM ROLLERİNDE OYNADIM"

"1960'lı yıllarda başladığım sinema oyunculuğunda ilk olarak Efkan Efekan ile birlikte 'Çiğdem'in Gözyaşları' isimli filmde oynadım ardından Bahtı Karalı Yarim, Ölüme Son Adım, Vahşi Kan, Çöl, Ölüm Treni, Silahlar ve Donatlar ve ismini şu an hatırlayamadığım birçok filmde oynadım. Oynadığım sinema filmlerinde hep kavgacı kötü adam rollerinde yer aldım."

USTURA KEMAL LAKABIYLA TANINIYORDU

Yeşilçam da başrollerini Cüneyt Arkın'ın oynadığı filmlerde ' Ustura Kemal' lakabıyla tanındığını anlatan Niyazi Taligacı, "Cüneyt Arkın'ın başrollerini oynadığı Ölüm Treni isimli filimi çekerken yönetmenimiz Çetin İnaç, 'Sen saçlarını usturayla kazıtıp Ustura Kemal olarak oynayacaksın. Artık seni herkes Ustura Kemal olarak bilecek. Meşhur olman için bunu yapmalısın' dedi. Ben de saçımı usturaya vurdurdum ve o günden sonra oynadığım filmlerde ismim Ustura Kemal olarak kaldı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ustura Kemal İstanbul Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (32)

alex de souzamobilWeb@haberler.com:

Napacak turk sineması sana çeviripte parasını aldığın filmler için aylık 10 milyar maaşmı verecek bir iş yapıp ücretini aldınız zamanında bu kadar abartcak ne var

38
15
yanıtYanıtla
osman kara:

altı üstü figüran olarak dayak yiyen adam rolünü oynadı. kendini brad pitt mi zannediyor anlamadım ki.

14
24
yanıtYanıtla
özer öz.:

Saygısız bir insansın. . !!

yanıt2
yanıt1
efe canmobilWeb@haberler.com:

Ne guzel iste helal para kazaniyor

33
3
yanıtYanıtla
hayatımız roman:

senin hayatından bizene yaaaa. . . . herkesin kendine göre bir hayatı var. . . . her kes kendi hayatını anlatsa bu memlekette roman olur. . . boş laflar boş işler. . . su akarken testini doldursaydın. . . o kadar. . .

19
17
yanıtYanıtla
MAL BUNLAR:

ulan eskiden filmlerden para kazanmıyorlardı. . mal mal YORM YAPMIŞLAR BİDE

13
21
yanıtYanıtla
asutay12:

BU ADAMLAR ZAMANINDA YOK PAHASINA ÇALIŞTILAR ŞİMDİDİDE KIYMETLERİNİ BİLEN YOK

24
3
yanıtYanıtla
UZAYLIMobil-IOS:

Paralari keske iyi bir hayat sigortasina yatirsalardi,bugünün yasliligi da var. Har vurup harman savurmama gerekirdi kötü günler içinde biraz kenara atmak lazim. Genede Allah kurtarsin yazik derim.

18
5
yanıtYanıtla
bir yorumMobil-IOS:

yadigar ejderi hatirlayin turk sinemasinin dev gibi aktoru,parklarda donarak öldü,o kadar dızıler var sacma sapan,yahu hıcmı ufakta olsa bır rol yok bızım emektarlarımıza,burası turkıye ancak ölünce anlarız degerlerını

19
1
yanıtYanıtla
canikli:

bilmeden yazıyorsunuz rahmetli yadigar lokantanın tuvaletinde beyin kanaması geçirdi yanındakiler ambülansa götürürken geziparkının yanında öldü. çok bilmişlere malzeme lazımdı parkda öldü dediler. parkda öldüğü doğruda devamı yanlış. bilgilerinize.

yanıt1
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title