Haberler

Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile DOKAP arasında protokol imzalandı

Güncelleme:

Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Kadıralak ve Şolma yayla yollarının yapımı için destek verilecek.

Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) arasında protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile DOKAP Başkanı Hakan Gültekin'in katılımıyla düzenlenen imza töreninde, Kadıralak ve Şolma yayla yollarının yapımı için destek verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Yol yapım projelerinde 47 milyon liralık destek verilmesinin kararlaştırıldığı, ziyaretçilerin Yeşil Yol Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte konforlu ve güvenli ulaşım sağlamalarının hedeflendiği aktarılan açıklamada, Başkan Genç'in değerlendirmelerine de yer verildi.

Genç, bölge turizminde ulaşıma katkı sağlanması adına Yeşil Yol Projesi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"DOKAP'ımız daha önceki dönemde de sadece Yeşil Yol ile değil, bölgenin kalkınmasına dönük turizme yönelik projelere destek noktasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Bunun için başta bu iradenin sahibi, ülkemizin her metrekaresine hizmet anlayışına sahip Cumhurbaşkanımıza, bakanlığımıza ve DOKAP'ımıza çok teşekkür ediyorum. Yine Yeşil Yol kapsamında bu dönem uygulanacak yatırımlar için tamamı hibe olması kaydıyla 47 milyonluk çalışmanın imzasını atıyoruz. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun diyorum."

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Gültekin ise nitelikli turizm yapılması için destinasyonlar ve Yeşil Yol kapsamında destekleri olduğunu belirterek, "Bölgemizde turizm hareketliliğinde Trabzon önemli bir nokta ve merkez konumunda. Trabzon'un gelişmesi ve büyümesi bölge için önem arz ediyor. Bu projenin sahada uygulanışında bundan sonra da desteklerimiz ve katkılarımız olacak. Bu protokolün Trabzon'umuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Doğu Karadeniz Projesi Trabzon Ulaşım Çevre Ekonomi Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title