Haberler

Yerli Robin Hood Tokat'ta

Antalya’da, Yerli Robin Hood olarak tanınan Doğan Elden, Tokat’ta zenginlerden aldığı yardımları maddi durumu yetersiz ailelere ulaştırmak istiyor.

Antalya'da, Yerli Robin Hood olarak tanınan Doğan Elden, Tokat'ta zenginlerden aldığı yardımları maddi durumu yetersiz ailelere ulaştırmak istiyor.

Ankara'da 3 yaşındayken bir cami avlusuna bırakılan ve 18 yaşına kadar yurtta büyüyen Doğan Elden (35), yaşını doldurduğu için yurttan çıkarılınca zor durumda kaldı, sokaklarda yaşayarak zor günler geçirdi. Bir süre çiftlikte çalıştıktan sonra Antalya'ya taşınan Elden, ihtiyaç sahibi alileler için kolları sıvayarak yardım projesi başlattı. Zenginden alıp fakire vermesiyle ünlü Robin Hood'la özdeşleşen Elden, kısa sürede yüzlerce aileye gıda, giysi, ev eşyasının yanı sıra, engellilere akülü araç temin etti. Sıkıntı çektiği günleri geride bırakarak sosyal medyada "Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri" isimli sayfa aracılığı ile insanlara yardım ulaştırmaya devam ederken Tokat'a memur olarak atanan Elden, maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım için kolları sıvadı. Elden, okulların açılmasına kısa bir süre kala Sulu Sokak mahallesinde muhtarların aracılığı ile 23 öğrencinin okul ve bayram kıyafeti ihtiyacı olduğunu tespit etti.

Sivil toplum örgütü olarak Antalya'da 152 ailenin kişisel ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Elden, "6 yurttan çıkan kızımızın düğünü yapıldı, 16 akülü araba dağıttık. Bir çocuğumuzun kolunu taktırdık, iki kişinin ameliyatını yaptırdık. Ulusal basın aracılığı ile zengin ve duyarlı insanlara ulaştık. Bugün milletvekilleri, müsteşarlar bize akülü arabaları gönderdi. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Aynı duyarlılığı Tokat'ta da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tokat'a yeni memur olarak atandım Gümrük Ticaret Müdürlüğünde çalışıyorum fakat içimdeki aynı vicdan ve merhameti söndürmek istemiyorum. Aynı duyarlılığı burada gerçekleştirmek istiyorum. Tokat'ta çok fakir ailenin çocuklarına ulaştık bir şekilde. Niyet neyse amel olarak onu yaşarsın" dedi.

"TOKAT OLARAK EL ELE VERELİM"

Yedisi kız 23 ilkokula gidecek olan çocuğun yardım beklediğini ifade eden Elden, şöyle konuştu: "Bu çocukların yarına olan umutlarını kırmamak zorundayız. Diyoruz ki, gelin aynı duyarlılığı Tokat'ta gerçekleştirelim. Tokat olarak el ele verelim, sosyal duvarları yıkalım. Bu çocuklar okula gittiklerinde boynu bükük kalmasın. Güzellik çoğalsın istiyorsanız paylaşmak zorundasınız. Zenginlik, mal, mülk size ait olan bir şey değil. En azından bu çocukları sevindirirseniz o zaman insan olmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu bir kez daha görecek ve hissedeceksiniz. Ben çocukluğumda yurtta büyüdüm. Çocukluğumda yaşadığım acının nasıl bir şey olduğunu bildiğim için, onlardaki acıyı da görüp hissedebiliyorum. O yüzden, bu başarıya ulaşmamızda en büyük sebeplerden biri yaşadığımız hayatla alakalı. Biz de diyoruz ki, gelin Tokat'ta sosyal duvarları yıkalım sivil toplum örgütü oluşturalım. Oluşturulmuş bir sivil örgütü var ama çocukları mutlu etmek adına bunların kişisel ihtiyaçlarını karşılayalım. Sadece okul ihtiyaçlarını istiyorlar. İnsanı en çok mutlu kılacak olan şey, size ait olan bir şeyi paylaşmaktır diye düşünüyorum." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Robin Hood Antalya Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

özlem:

yardımseverler derneği var zaten. .

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title