Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz, AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde çözüm süreci ve yerel seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu "Çözüm süreci istenildiği gibi sonuçlandığında PKK'nın tehdit olarak kullandığı silahı elinden alınır, Kürt sorunu çözülerse.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, "Çözüm süreci istenildiği gibi sonuçlandığında PKK'nın tehdit olarak kullandığı silahı elinden alınır, Kürt sorunu çözülerse PKK ve BDP kalmaz" dedi.

Yılmaz, Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Erdem Gültekin ile görüştü.

Ziyarette çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Yılmaz, sürecin ilan edildiği günden bu yana kan dökülmemesi ve şiddetin noktalanması konusunda iradelerini ortaya koyduklarını söyledi.

"Süreç sadece silahların susması noktasında ise kalıcı bir çözüm değildir" diyen Yılmaz, kalıcı çözüm için sosyal ve siyasal alanda daha da önemli adımların atılmasını beklediklerini kaydetti.

"Kürtler bu memlekette eşit birer vatandaş olmak istiyor"

"Kürtler ne istiyor sorusu sürekli eli silahlı ve şiddet yanlısı yanlış kişilere soruluyor" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Müslüman Kürtler ne istiyor gibi bir soruyu hiç kimse sormadı. Bu coğrafyada PKK'nın şiddetini tasvip etmeyen, çözüm isteyen insanların sayısı çok fazladır. Dolayısıyla Kürt sorununun çözümü isteniyorsa tüm kesimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve cemiyetlerin de görüşü alınmalıdır. Kürtler ne istiyor sorusu sorulduğunda, laik, demokrat ve dindar Kürtlerin hepsini bir masa etrafında toplayarak netice elde edilebilir. Kürtler bu memlekette eşit birer vatandaş olmak istiyor. Kürt sorunu çözülecekse İslami temelde çözülmelidir. İslami çerçevede bu sorun çözülmezse hiçbir ideoloji Kürtleri ve Türkleri bir arada tutamaz."

PKK ve BDP'nin bu halka vereceği bir hizmetin olmadığını dile getiren Yılmaz, "Çözüm süreci istenildiği gibi sonuçlandığında PKK'nın tehdit olarak kullandığı silahı elinden alınır, Kürt sorunu çözülerse PKK ve BDP kalmaz. Tepe noktalarında marksist, sosyalist ve sol düşünceli insanlar bulunuyor. BDP'ye oy veren insanlarda ise 5 vakit namazını kılanlar var. Oy verenler tepedeki insanları tanımıyor. Bölgemizde halkın bilgisizliğinden yararlanmaya çalışanlar var" açıklamasında bulundu.

Üye ve gönüllülerine yönelik çeşitli saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, bununla bir tahrik ortamı oluşturulmaya çalışıldığını savundu. Çatışmanın ve gerginliğin tarafı olmadıklarını, çatışmanın olmadığı temiz bir ortamda dürüst bir şekilde siyaset yapmak istediklerini anlatan Yılmaz, "Halkın iradesine ipotek konmasın. Bu noktada her türlü baskı ve şiddeti reddediyoruz. Böyle bir ortamda yer almayacağımızı da ilan ediyoruz. Aynı ilanı diğer partilerden de bekliyoruz" diye konuştu.

"Biz ortada olmadığımız için AK Parti ve BDP'ye giden emanet oylar geri gelecektir" ifadesini kullanan Yılmaz, halkın dinini de dilini de savunan bir parti olduklarını bu nedenle 30 Mart seçimlerinde önemli bir çıkış yapacaklarını söyledi.

Göreve gelmeleri halinde yapacaklarını da anlatan Yılmaz "Belediye başkanı olduktan sonra ilk işimiz eşe, dosta, yandaşa yapılan peşkeşi ortadan kaldıracağız. Belediye hazinesine ve bütçeye bağlanan hortumların tümünü keserek muslukları kapatacağız. Bizde yandaşlık olmayacak. Bize oy veren de vermeyen de adil bir şekilde hizmet görecek" ifadelerini kullandı

Ziyarette Yılmaz'a, Kayapınar Belediye Başkan adayı Şaban Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil ve Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar da eşlik etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Şaban Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title