Haberler

Yenişehir'in Çehresini Değiştirecek Proje

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yapımı süren bulvarların devamı olan imalatın, kuzey bölgesi ve merkezdeki trafik yoğunluğunu azaltacağı belirtildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yapımı süren bulvarların devamı olan imalatın, kuzey bölgesi ve merkezdeki trafik yoğunluğunu azaltacağı belirtildi.

Güzergah üzerindeki Kozdere ve Cihadiye kanalları üzerine de iki köprü inşa ediliyor.

Yenişehir'in ilçe merkezi ve kuzey bölgelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak maksadıyla geçen yıl başlatılan yakın çevre yolu inşaatı sürüyor. Toplam 3 bin 800 metre uzunluğundaki yol, ilçenin batı, kuzey ve doğu bölgelerini birbirine bağlayacak. Güzergah boyunca alt yapı çalışmaları tamamlanırken, köprü yapımına da başlandı. Güzergah boyunca Kozdere kanalı üzerine 25 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, Cihadiye kanalı üzerine ise 20 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde köprü inşa edilecek.

Yolun yapım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "Çevre yolu, 100. Yıl, Yenigün ve Kurtuluş mahallelerinden geçecek. İlçenin kuzeyindeki bu 3 mahalleyi kat edecek olan çevre yolu, doğu yönündeki Bilecik yoluyla birleşecek. Bu imar uygulamasıyla 20 metre genişliğinde ve 3 bin 800 metre uzunluğunda bir güzergah belirledik. Güzergah üzerindeki tarlalara arsa vasfı kazandırarak yola terkleri sağladık. Toplam 190 parselde yapılaşmanın önü açıldı. Bu yapılaşmanın etkisiyle yeni cazibe bölgeleri de oluşacak" diye konuştu.

İlçe merkeziyle kuzey bölgelerindeki trafik yoğunluğunun yakın çevre yolunun tamamlanmasıyla önemli ölçüde azalacağını ifade eden Çelik," 'Yenişehir'in kuzeyinde yeni yapılaşmalarla yoğunluk giderek artıyor. Konut sayısındaki artışın beraberinde yeni inşa edilen okullarla bu bölgedeki hareketlilik artıyor. Diğer bölgelerde de benzer yoğunluklar yaşanıyor. Mesela batı yönündeki Bursa yolu üzerine yeni hastane binası inşa ediliyor. Vatandaşlarımız, bu hastaneye ilçe merkezine girmeden doğrudan bu çevre yolunu kullanarak ulaşabilecekler' değerlendirmesini yaptı.

Yapılan 18 uygulama çalışması neticesinde istimlak bedeli ödemeden bir çok alan açtıklarını belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız bu çalışma neticesinde Kurtuluş, Yenigün ve 100. Yıl mahallelerimizde 36 parselde toplam 57 bin 089 metrekare yeşil alan kazandık. Bunun yanı sıra 7 bin 222 metrekare spor alanı ve 1.636 metrekare cami alanı kazandık. Bu proje havaların açması ile yeniden başladı. Tamamlandığında ilçenin çehresini değiştirecek bir proje. İnşallah tamamlandığında hem trafik rahatlayacak hem ilçemizin görünümü değişecek. Bu projeyi gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Cihadiye Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title