Haberler

Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçime kendi adaylarıyla girecek

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçime kendi adaylarıyla girecek. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin ittifak kararını 5 maddeyle açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, ittifak kararını açıkladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçime kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu. 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak kapılarını kapatan Erbakan, "Milletimiz ve teşkilatımız ittifak yapmamızı istemiyor" dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İTTİFAK KARARINI AÇIKLADI

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'yla seçime girmeyeceklerini açıkladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "Müzakere sürecinde karşımızda 5 sebep çıktı" diye konuştu. Erbakan, partisinin ittifak kararını 5 maddeyle açıkladı.

Fatih Erbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde mutabakat metnimizi ortaya koyarak temel prensiplerimizden ödün vermeden Cumhur İttifakı'nın içinde yer aldık. Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı o dönemde açıklamamıza rağmen Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan lehine cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildik. Tamamen milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimizi ortaya koyduk. Bunun dışında hiçbir talep ve beklenti içinde olmadık. Bu mutabakat metnimiz sayesinde de ilkelerimizin arkasında durduğumuzu ortaya koymuş olduk. Ancak aradan geçen 8-9 ay sonrasında üzülerek ifade ediyoruz ki 14 Mayıs Seçimi için mutabakat metni ile ilgili herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Hatta tam tersine, mutabakat metnini tersine icra edilmiştir.

"MİLLETİMİZ İTTİFAKTA YER ALMAMIZI İSTEMİYOR"

14 Mayıs 2023 Seçimi'nde milletimizin bizden beklentisini dikkate alarak Cumhur İttifakı'nın içinde yer almıştık. Ancak bu seçimde milletimiz bizden bir ittifakın yerinde almamızı istemiyor. Bir başka sebep de teşkilatlarımız bu ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

3 BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI 10 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK

Yeniden Refah Partisi olarak beka meselesi olarak görmediğimiz bir seçimde kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz. AK Parti ile 31 Mart Yerel Seçimi'nde ittifak yapmamak, Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarımızla çıkması hususunda karar almış bulunuyoruz. Adaylarımızı inşallah 10 Şubat'ta açıklayacağız."

Erbakan, AK Parti ile ittifak yapmama nedeni olarak 5 sebep sıraladı;

  1. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor.
  2. Teşkilatlarımız ittifak içinde yer almamızı istemiyor.
  3. Biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz.
  4. Karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus değil.
  5. AK Parti ittifak görüşmelerinde bize adil tekliflerle gelmedi. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.
Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Fatih Erbakan İstanbul Ankara İzmir Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500

Yorumlar (99)

erman genç :

RTE sayesinde Meclise girdin yazıklar olsun sana,, Millet istemiyorsa Genel seçimlerdede İttifaka girmesedin O zaman..! Senden hiç bir şey olmaz erbakan

274
735
yanıtYanıtla
Gökhan Akgül:

SİZDEN BİŞEY OLDU MU Kİ ERBAKAN I YANINIZA ALMA GEREĞİ DUYDUNUZ. TOPLAMA OYLAR İLE BUGÜN AYAKTASINIZ... AH NEREDE O ESKİ AKP TEK BAŞINA SAĞA SOLA ATIP TUTAN TEK BAŞINA İKTİDAR, ERİDİNİZ KABUL EDİN... SAYIN ERBAKAN IN DİK DURUŞU DOĞRUDUR...

yanıt407
yanıt102
Enes Ozel:

Bı bitmediniz RT sayesindeymis bizisectik ve yine oy vereceğiz yaşasın erbakan

yanıt337
yanıt106
süleyman kahraman:

Korkma gelecek olan geliyor.

yanıt160
yanıt44
Sezgin Sezgin:

Akp sayesinde mi meclise girdi? Sana cumhurbaşkanlığını verdi refah..Çıkar yüzde 2.70 oyu... Cumhurbaşkanlığını kaybediyordun..refah sayesinde cumhurbaşkanlığına kazandın...Sacma sapan yorumlar yapıyorsunuz karın ağrınızdan.. Anlıyorsunuz ki İstanbul da murat bay bay

yanıt189
yanıt66
İDO BEY:

Valla Erman kardeş ne zaman ki AKP sayın bahçeli ile birleşti oyu düştü diye düşünüyorum tek başına her kesimden oy alıyordu zaten ama kendileri bilir tabi.

yanıt81
yanıt29
Vatansever:

Enes özel Tabii ki Recep Tayyip Erdoğan sayesinde milletvekili seçildi kendi başına ittifak olmadan girseydi şu anda milletvekili değildi Yani seni vermiş olduğun Oylar devede kulak

yanıt8
yanıt14
Vatansever:

Sezgin Sezgin Evet rakamsal Orana baktığın zaman öyle gözüküyor ama Refah Partisi destek vermese dahi seçmeni yine AK Parti'ye oy verecekti sağ seçmen sol seçmene kolay kolay oy vermez bunu unutma

yanıt14
yanıt27
ekrem celebi :

kardes gecen secımlerı erbakan ve sınan ogan sayesınde kazandınızyoksa tayyıp gıtmıstı

yanıt5
yanıt1
Mehmet Sekerci:

Ha şöyle gir baba kendi adamlarinla

392
99
yanıtYanıtla
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title