Haberler

Yeni Müftülerden Erbaş'a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atamaları gerçekleştirilen 5 ilin müftüsüyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atamaları gerçekleştirilen 5 ilin müftüsüyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ataması gerçekleşen yeni müftüleri kabulünde, müftülük makamının önemine işaret etti.

Erbaş, "Özellikle fitnenin, tefrikanın hızla ilerlediği bir dönemde gençlerle, çocuklarla ilgilenmek, onların sırat-ı müstakim çizgisinde sabitkadem olabilmelerine en büyük katkıyı sağlayabilecek makamda olabilmek önemli bir vazifedir. Allah yardımcınız olsun." dedi.

Müftülerin tarihte yaşanan zor dönemlerde üstlendikleri sorumlulukları anlatan Erbaş, "Bu millet büyük bir Kurtuluş Savaşı yaşamıştır. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl ki müftülerimiz sarıklı mücahit olmuş, cephelerde milletin önünde yer almış. Bu devletin kuruluşunda nasıl ki Ankara Müftüsü, yeni oluşan devletin mayasının İslam'la oluşturulması noktasında orada bulunmuş ve sonraki süreçlere baktığımızda nasıl ki müftülerimiz, Diyanet İşleri Başkanlarımız gerekli vazifeyi yapmışlarsa bugün de aynı şekilde ülkemiz bir Kurtuluş Savaşı vermektedir. İşte burada müftülerimize düşen görev çok büyüktür. Şu ana kadar çalıştığınız şehirlerdeki performansınız, yaptığınız güzel işler, bundan sonra da devam edecektir, buna inanıyorum." diye konuştu.

Başkan Erbaş, ayrıca Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasını "Peygamberimiz ve Gençlik" olarak belirlediklerini ifade ederek, gençlerle ilgilenmenin önemine değindi.

"Her Hocamıza 10 Genç Emanet Projesi"ni hatırlatan Erbaş, bu proje kapsamında yürütülecek çalışmaların müftüler tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kabulde, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Muslu'nun yanı sıra atamaları yapılan Sakarya İl Müftülüsü İhsan Açık, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ve Kastamonu İl Müftüsü Ahmet Süzen yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Güncel Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bakmadan Geçme

10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu? MERT DEMİR AMELİYAT MI OLDU? Mert Demir neden ameliyat oldu, son durumu ne? Hava durumu sıcaklığı kaç derece? 10 Haziran (bugün) yüzde kaç nem var? İl il hava durumu sıcaklıkları! AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI? Kurban Bayramı arefesinde noterler çalışıyor mu? Cem Yılmaz'a ne oldu? Cem Yılmaz sağlık durumu nasıl?
Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title