Haberler

"Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1"

Güncelleme:

Tiyatronun yeni soluğu"YENİ Metin Yeni Tiyatro Festivali 1" sona erdi!

Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından 2006 yılından beri yürütülen "Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi"nin tiyatro dünyasına armağanı olan "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1", birçok ünlü ismin de dahil olduğu programı ile 28-29 Nisan 2012 tarihinde, Kadir Has Üniversitesi'nin SAHNE'sinde seyirciyle buluştu. Altan Gördüm, Nedim Saban, Caner Cindoruk, Ebru Özkan, Akasya Asıltürkmen, Necip Memili gibi isimlerin de izlediği festival konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Genç ve yetenekli oyun yazarlarının kaleminden çıkan oyun okumaları ile başlayan "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1"in ilk gününde; Eser Rüzgar'ın yazdığı "Kan"ın oyun okumasını Defne Halman, Deniz Elmas ve Rukiye Yenigül yaparken yönetmenliğini Jale Karabekir üstlendi. Festival; Burak Apaydın'ın yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın yönettiği, Evren Erler, Gökhan Bozkurt, Merve Engin ve Serkan Altıntaş'ın okumalarını yaptığı "Babamın Bana Öğrettiği" oyunu ile devam etti.

Alanında isim yapmış yazar ve yönetmenlerden Murat Daltaban, Zeynep Aksoy, Süreyya Evren ve Doç. Dr. Beliz Güçbilmez'in "Felaket ve Temsili" hakkında konuşmalar yaptığı festivalde; Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibince seçilen üç kısa oyun, izleyicileri "felaket" teması içeren sürükleyici serüvenlerin içine çekti. Mehtap Üstün'ün yazdığı, Defne Şener Günay'ın oynadığı "Tren" oyununu Emrah Eren yönetirken, sonrasında sahnelenen Öznur Şahin'e ait "Koyu"da Ayhan Aktaş, Başak Doğan, Duygu Dalyanoğlu ve Nezih Cihan Aksoy gibi oyuncular Metin Göksel yönetmenliğinde oyunu sahneye taşıdı. Festival; günün son oyunu Ersin Karahaliloğlu'nun yazdığı, ünlü Fransız yönetmen Emmanuel Daumas'ın yönettiği Ceren Demirel ve Ercüment Acar'ın oynadığı, "Dört Bacaklı Şey"le son buldu.

"Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1"in ikinci gün programı ise; Beyza Hüseyinoğlu'nun yazdığı, Kemal Başar'ın yönettiği, Reha Özcan, Funda Eryiğit gibi isimlerin de okumalarını yaptığı "Soğuk" ile başladı. Bir sonraki oyun okuması olan İbrahim Bal'ın yazdığı "2Lot"un yönetmenliğini Görkem Şarkan üstlenirken, Esme Madra, Funda Eryiğit, Ulaş Tuna Astepe ise okumalarını yaptı. Bernard Garnier, Laurent Muhleisen, Dr. Selen Korad Birkiye, Simon Boberg ve Simon Delétang gibi oyuncu ve yönetmenlerin "Avrupa'da Çağdaş Oyun Yazımı" hakkında konuşmalar yaptığı söyleşi programıyla devam eden festival, söyleşilerin ardından ilk gün de gösterilen "Tren", "Koyu" ve Emmanuel Daumas'ın yönettiği "Dört Bacaklı Şey"in sahnelenmesiyle sona erdi.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından düzenlenen "Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 1"; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün ana sponsorluğunun yanı sıra, Açık Toplum Enstitüsü, Fransız Kültür Merkezi ve Cervantas Enstitüsü'nün destekleri ile Kadir Has Üniversitesi'nin SAHNE'sinde seyirciyle buluştu.

Kaynak: CafeRuj.com.tr / Güncel

Altan Gördüm Metin Yeni Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title