Haberler

Yener Yılmaz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda görev yapacak

FIBA, 26 Temmuz-09 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için Türk hakem Yener Yılmaz'ı görevlendirdi.

FIBA, 26 Temmuz-09 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için Türk hakem Yener Yılmaz'ı görevlendirdi. Yener Yılmaz'la birlikte 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Afrika kıtasından 2, Asya kıtasından 6, Amerika kıtasından 11, Avustralya kıtasından 1 ve Avrupa kıtasından 9 hakem olmak üzere toplam 30 hakem görev yapacak.

Son yıllarda büyük bir aşama içerisinde olan Türk hakemliği, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda başarılı yönetimlerinin ardından Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda görevlendirilmesi ile zirveye ulaştı. Yener Yılmaz, 1948 yılında Londra Olimpiyatları'nda görev yapan ilk Türk hakemi Naili Moran'dan sonra, Turgut Atakol, Hüsamettin Topuzoğlu ve Recep Ankaralı'yla birlikte Olimpiyat Oyunları'nda görev yapacak beşinci Türk hakemi olarak tarihe geçecek.

1999 yılında hakemliğe başladığını ve hayalini gerçekleştirdiğini belirten Yener Yılmaz, "Olimpiyat Oyunları'nda görev yapacak olmak benim için büyük bir onur. Tokyo'da Olimpiyat Oyunları'nda yer almak, bu sporda görev alan herkes için büyük bir hayaldir. Hakemlik kariyerim boyunca bana yardımcı olan Türkiye Basketbol Federasyonu'na, Merkez Hakem Kurulu'na ve tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı ise son yıllarda Türk hakemlerinin dünyada düzenlenen bütün önemli müsabakalarda yer aldığına dikkat çekerek, Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na atanması ile Türk hakemliğinin zirve yaptığını belirtti. Ankaralı, "Tüm uluslararası hakemlerimiz hem Avrupa hem de dünyada düzenlenen organizasyonlarda devamlı görev yapıyor. Geçen sezon Avrupa'da düzenlenen çeşitli turnuvalarda 8 final müsabakasını hakemlerimiz yönetti. Ayrıca, U19 Kadınlar Dünya Şampiyonası finalinde de bir Türk hakemi görev aldı. 2016 senesinde de söylediğim gibi, 'Oynanan her turnuvada bir Türk hakemi olacak ve görev aldıkları her turnuvada final yönetmeye talipler'. Bunun en önemli göstergesi Yener Yılmaz'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda görevlendirilmesi. Bu gelişme Türk Basketbolu ve hakemliği için gurur verici bir davettir. Merkez Hakem Kurulu ve hakemler olarak bu atamadan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Yener'in şimdiye kadar görev aldığı müsabakalarda olduğu gibi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da başarı olacağından eminim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yener Yılmaz Tokyo Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title