Haberler

Yediiklim Yayınevi sahibi kameralar karşısına geçip ÖSYM'yi suçladı: Soruları özensiz hazırlamışlar

Güncelleme:

KPSS'de soru skandalı ile gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık sahibi Münir Çelik, kameralar karşısına geçerek kendini savundu. 20 sorunun birebir aynı olduğu iddiasını yalanlayan Çelik, "Soruların ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada" dedi.

KPSS'de çıkan soruların Yediiklim Yayınevi denemelerindeki bazı sorularla aynı olması sonrasında sınav iptal edildi. ÖSYM Başkanı görevden alınırken sınavla ilgili inceleme başlatıldı.

"20 SORUNUN AYNI OLDUĞU İDDİASI ASILSIZ"

Yayınevinin adreslerinde ise dün gece arama yapıldı. Bugün kameralar karşısına geçen yayınevi sahibi Münir Çelik, Ostim'deki Yediiklim Yayınevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlar için soru, deneme ve yaprak testi hazırladıklarını kaydetti.

GEÇMİŞ YILLARDAN ESİNLENDİKLERİNİ SÖYLEDİ

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getiren Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını ifade etti.

Yediiklim Yayınevi sahibi Çelik, 2022-KPSS lisans oturumuyla ilgili iddiaları değerlendirdi

"20 SORUNUN AYNI OLDUĞU İDDİASI ASILSIZ"

Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." diye konuştu.

Yediiklim Yayınevi sahibi kameralar karşısına geçip ÖSYM'yi suçladı: Soruları özensiz hazırlamışlar

"ÖSYM SORULARI ÖZENSİZ HAZIRLAMIŞ"

Devlet Denetleme Kurulu ile konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu. Suçu ÖSYM'ye atan Çelik, "Her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Soruların ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ostim Organize Sanayi Bölgesi Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (8)

zırzop:

Evet birebir sorular twitterden bulunan uyduruk bi hesaplan kime hizmet edecekse hazırlanmış paylaşılmıs, birebir aynı soru yok incelerseniz benzeri var ama adamların işi tutturmak zaten iyi araştırılmalı bu iş kimsenin hakkına girilmeden, photoshopla hazırlayan ve twitterde paylaşan kişininde bulunması şart

29
30
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Ösym hocaları çalışıp kendileri soru hazırlamaz, gidip eğitim kurumlarının sorularını araklarsa sonuç böyle olur. Yıllar önce yediiklimde okuduk biz de, hocaları çalışkan sürekli soru hazırlayan bir kurum.

28
17
yanıtYanıtla
Orhan Demiral:

Soruları yan yana koyunca aynı oldukları görünmüyor mu ne demek aslı yok soruların numaraları bile aynı

27
7
yanıtYanıtla
ayşe t:

her gönüle göre cevap mı verdin paçaların tutuştu da saçmaladın mı anlamadım. 20 soru aynı iddiası asılsız deyip ösymyi özensiz olmakla suçlamak ne demek tam olarak. Biz de şaşırdık bazı soruların birebir aynı olduğunu görünce deseydin belki anlardık

11
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bir memur iken nasıl ve kimlerin desteğiyle bu kadar mal ve mülk sahibi olduğunun cevabını verebilecek mi? Eğer ki verirse tüm çirkin ilişkiler ortaya çıkar.

11
2
yanıtYanıtla
Alt Tan:

Yav seçim oyunu oy devşirme çabası bu yemezlerrrr

4
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

ösym oturup, soru hazırlamamış, eline geçen kitaplardan ortaya karışık sınav yapmıştır.

4
0
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

o zaman diyelim ki yedi iklim ve ösym birlikte çalışıyor kendi dershanelerindeki öğrencilere soruları dagıtıyor bakalım yediiklim kaç öğrenci full yapmış. fen dershanelerinni devamı bunlar yoksa :)

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title