Haberler

Yasemin Devrimi'nin Ardından Bir İlk: Tunus Cumhurbaşkanı Geliyor

Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'tan Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde ilk ziyareti gerçekleştirecek Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine, 28-30 Mayıs 2013...

Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'tan Türkiye'ye cumhurbaşkanı seviyesinde ilk ziyareti gerçekleştirecek Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine, 28-30 Mayıs 2013 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 7-9 Mart 2012 tarihlerinde Tunus'a vaki ziyaretlerini iade maksadıyla Türkiye'ye gelecek olan Konuk Cumhurbaşkanı'na, Bakanların ve Tunus özel sektörünün seçkin temsilcilerinin de dahil olduğu bir heyetin eşlik edeceği bildirildi.

Sözkonusu ziyaretin, Arap Baharı'na öncülük eden 14 Ocak 2011 Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'tan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilk teşkil edecek olması bakımından tarihi önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, "Aradan geçen yaklaşık 2,5 yıllık süre içinde Tunus halkının siyasi reform süreci başta olmak üzere yeniden yapılanma ve demokratikleşme yolunda attığı somut adımlar, uluslararası camia tarafından yakından ve takdirle takip edilmektedir" denildi.

Konuk Cumhurbaşkanının, ziyareti çerçevesinde 28 Mayıs Salı (yarın) günü yapacağı resmi görüşmeleri takiben, Türkiye-Tunus İş Forumu'na katılacağı belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Merzuki, 29 Mayıs Çarşamba günü ise TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek, ODTÜ Teknokent'te incelemelerde bulunduktan ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde (USAK) birer konuşma yaptıktan sonra İstanbul'a hareket edecek, buradaki temaslarının ardından 30 Mayıs Perşembe günü ülkemizden ayrılacaktır.

Tunus, Türkiye için "en ziyade dayanışmaya mazhar ülke' konumundadır. Cumhurbaşkanımızın Tunus'a gerçekleştirdikleri seyahat, Yasemin Devrimi'nin ertesinde bu ülkeye yabancı bir Devlet Başkanı tarafından yapılan ilk resmi ziyaret olmuş, iki halk arasındaki kadim dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek ilişkilerde yeni bir sayfa açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri münasebetiyle, Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'ne hitap eden ilk yabancı Devlet Başkanı da olmuşlardır.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Sayın Merzuki'nin ziyareti de, geçen yıl Aralık ayında imzalanan "Siyasi Bildiri' ile "stratejik ortaklık' düzeyine yükseltilen Türkiye-Tunus ilişkilerinin tüm yönleriyle en üst düzeyde gözden geçirilerek güçlendirilmesine hizmet edecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title