Haberler

Yaşar Kemal, Paris'te Anıldı

Paris Büyükelçiliği, Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Turizm Tanıtma Müşavirliği katkıları ile Fransa Ulusal Kitap Merkezi'nde (Centre National du Livre) düzenlenen etkinlikte yazar Yaşar Kemal anıldı.

Paris Büyükelçiliği, Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Turizm Tanıtma Müşavirliği katkıları ile Fransa Ulusal Kitap Merkezi'nde (Centre National du Livre) düzenlenen etkinlikte yazar Yaşar Kemal anıldı.

Gecede, yazar Nedim Gürsel ve gazeteci,oyuncu Isabelle Etienne 28 Martta 92 yaşında yaşama veda eden usta yazar Yaşar Kemal'i anlattı. Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) araştırma direktörü Nedim Gürsel, Yaşar Kemal çalışmalarını ve birlikte geçirdikleri anıları anlattı. Gürsel, "Yaşar Kemal inanılmaz bir hayal gücü ve yaratma enerjisine sahipti. Paris'te birlikte geçirdiğimiz sürelerde ailesini, eser ve maceralarını anlatmaktan büyük keyf aldırdı. Biliyorum ki bu akşam burada bulunanlar Kemal'in en az bir romanını okmuş ve tanıyor" dedi.

Isabelle Etienne edebiyat ve felsefe mezunu, diplomat, edebi gazeteci ve oyuncu.Yaşar Kemal'in romanlarından pasajlar okudu. Gürsel, DHA muhabirine şöyle dedi:

"Türk edebiyanın en önemli romancısıydı. Yaşar Kemal üzererine bir inceleme yazısı yazmıştım. O kitaptan yola çıkarak ve daha çok da kendisiyle geçirdiğim zamanları andım. O yalnızca usta bir yazar değil aynı zamanda bir ağabey idi. 1979 yılında eşi Tildayla paris'e gelmiş 3 ay kalmıştı. O süre içinde de dostluğumuz, kardeşliğimiz pekişmişti. Biraz o yıllara döndük. Abidin Dino ile Arago'nun sürrealist kitabına atfen 'Paris Köylüsü' adını takmıştık. Çünkü yürümeyi çok seviyordu ve yürümeden yazamıyordu. Hep yanında birini istiyordu. Genellikle beni çağırıyordu. Paris'te uzun yürüyüşlerimi anımsıyorum. Fransızlar zaten Yaşar Kemali tanıyorlardı. Özellikle buraya gelen konuklar en az bir kitabını okumuşlardı. Onlara İnsani yönünü, coşkulu yönünü de anlatma fırsatı bulduğum için mutluyum."

Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmet Bakcan,Büyükelçilik Müsteşarı Selen Evcit,Turizm ve tanıtma müşaviri Serra Aytun, ataşe Gökhan Çete, çok sayıda Fransız ve Türk edebiyat sever katıldı. Gece kokteyl ile son buldu. - Paris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Kemal İhsan Emre Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title