Haberler

Yargıtay ve Danıştay Üyelerinin Mazbata Töreni

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargıtay Ceza Dairelerinde 389 bin 469, hukuk dairelerinde ise 219 bin 386 olmak üzere toplam 608 bin 855 derdest dosya bulunmaktadır (31 Ekim itibarıyla). 31 Ekim 2014 tarihinden itibaren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında ise 353 bin dosyanın bulunduğu görülmektedir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargıtay Ceza Dairelerinde 389 bin 469, hukuk dairelerinde ise 219 bin 386 olmak üzere toplam 608 bin 855 derdest dosya bulunmaktadır (31 Ekim itibarıyla). 31 Ekim 2014 tarihinden itibaren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında ise 353 bin dosyanın bulunduğu görülmektedir. Haftalık ortalamaya baktığınızda 8-10 bin civarında dosyanın Yargıtay'a geldiğini görüyoruz ki bunlar çok büyük rakamlar"dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Rixos Otel'de düzenlenen 'Yargıtay ve Danıştay üyeleri mazbata töreninde' yaptığı konuşmada, "Bugün burada Yargıtay ve Danıştay üyeliğine yeni seçilen yargıtay ve danıştay üyelerimize mazbatalarını vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Yüksek mahkkemelerimizin saygılrımı iletiyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Umuyorum ki yargımıza, adalete hizmeti en ileri noktalara taşıyacaklardır. Yargıtay ve Danıştay görevi bu görevi yapanlar için en idealidir. 3-4 bin civarında yargıtay üyesi niteliğini taşıyan yargı mensubumuzu var. Onların içinde siz değerli üyelerimize bu nasip oldu. Seçim yapılırken yasaların öngördüğü niteliklere hassasiyet gösterildi ve bu çerçevede seçim yapıldı. Yargıtay ve Danıştay, Türkiye'de hukuk sistemi içinde en önemli fonksiyonları icra etmektedirler. Geciken adaletin adalet olmadığı anlayışı hemen hemen bütün dünya ülkelerinde geçerli bir anlayıştır. Yargının üzerindeki iş yükü yoğunluğunu biliyoruz. Herkesin makul süre içinde hakkına, hukukuna kavuşmasını arzu ediyoruz. Hakkın ve adaletin makul süre içinde yerini bulması bizim en büyük dileğimizdir. Bu konuda arzu ettiğimiz başarıyı gösterdiğimizi söyleyemeyiz. İş yükünün yoğunluğu sebebiyle sıkıntı olduğu aşikardır. Yargıya gelen işi alternatif çözüm yollarını hukuk sistemine kazandırmak suretiyle azaltmak maksadıyla ciddi çalışmalar yapıldı ancak iş yükünde azalma olmadı çünkü yeni pek çok konular yargımızın önüne geliyor. Bütün bu gelişmeleri dikkate almak suretiyle elbette hepimizin yargının üzerindeki bu yükü azaltmak için üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

YARGITAY CEZA VE HUKUK DAİRELERİNDEKİ DOSYA SAYISI

Bozdağ, "Yargıtay Ceza Dairelerinde 389 bin 469, hukuk dairelerinde ise 219 bin 386 olmak üzere toplam 608 bin 855 derdest dosya bulunmaktadır (31 Ekim itibarıyla). 31 Ekim 2014 tarihinden itibaren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında ise 353 bin dosyanın bulunduğu görülmektedir. Haftalık ortalamaya baktığınızda 8-10 bin civarında dosyanın Yargıtay'a geldiğini görüyoruz ki bunlar çok büyük rakamlar. Elbette makul süre içinde bu rakamlara ulaşan davaları sonuçlandırmak için Yargıtay olağanüstü gayretle çalışıyor. Yeni daireler ceza alanındaki iş yükünü daha hızlı kaldırmak için öncekiler gibi çalışacaklardır. İş yükünü azaltırken makul sürede davaların sonuçlandırılmasına da büyük katkı sunacaklardır" diye konuştu.

"DANIŞTAY'DAKİ DAVA YÜKÜ OLDUKÇA YÜKSEK"

Danıştay'daki dava yükünün de oldukça yüksek olduğunu belirten Bozdağ, "2003 yılında 125 bin 960 olan derdest dava sayısının 2013 yılı itibarıyla 355 bin 531'e yükseldiğini görüyoruz. Tabii 2014 rakamları da bunun üzerine ilave ediliyor. Orada da tabii bu iş yükünü ortadan kaldırabilmek, makul sürede kararla sonuçlandırmak için yeni daire ve yeni üyeler ihtas etme zarureti doğdu ve bu çerçevede çıkan yasayla yeni üyelerimiz seçilmiş oldu. Ben tekrar başarılar diliyorum. Umarım ki sizin Yargıtay ve Danıştay'a katacağınız enerji, makul sürede yargılanma hakkını en iyi şekilde riayet eden sonuçlar çıkarır diye diliyorum. Meslek hayatınızda sıhhat ve başarılar diliyorum" dedi.

Bozdağ, yeni seçilen Danıştay ve Yargıtay üyelerine mazbatalarını takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Rixos Otel Danıştay Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title