Haberler

Yaralanan Kameramana Meslektaşlarından Destek

Ankara Dikmen Vadisi'ndeki olaylı yıkımda gecekondu sakinleri ile belediye ekibi arasında çıkan silahlı kavgada kullanılan bir tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanan Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz'a meslektaşları...

Ankara Dikmen Vadisi'ndeki olaylı yıkımda gecekondu sakinleri ile belediye ekibi arasında çıkan silahlı kavgada kullanılan bir tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanan Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz'a meslektaşları destek verdi.

Dikmen Vadisi'nde yıkım ekipleri ile gecekondu sakinleri arasında yaşanan taşlı sopalı kavgayı görüntüleyen Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz, kavga esnasında kullanılan bir pompalı tüfekten çıkan saçmaların çenesine isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. Bilal Oflaz'ın yaralanmasından sonra harekete geçen meslek örgütleri, Hacettepe Hastanesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Ankara'nın göbeğinde adeta bir savaş yaşandığını ve bir kameramanın vurulduğunu belirten Haber Kameramanları Derneği Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Celal Çevirgen, "Kameraman Bilal Oflaz pompalı tüfekten çıkan saçmalarla yüzünden ve vücudundan vuruldu. Aynı olayla Uğur Eroğlu isimli bir polis memuru ve birkaç kişinin daha yaralandığını biliyoruz. Ankara'nın göbeğinde adeta savaş alanını andıran olaylar yaşanıyor ve meslektaşımız vuruluyor. Böyle bir durum nasıl izah edilebilir bilmiyoruz. Yaklaşık 10 yıldır aynı bölgede buna benzer bir çok olay gazeteciler tarafından izlendi. Bir çok arkadaşımız bu olaylarda yaralandı. Umarım bir basın şehidi daha vermeden yetkililer gerekli tedbirleri alır" dedi.

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyleyen Çevirgen, "Artık hemen her toplumsal olayda basın mensuplarına yönelik saldırıların sıradan hadiseler haline gelmesini ve görevlilerin yeterli önlemleri almamalarını da üzüntüyle karşılıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin hedef seçilmesinin kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirten Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, "Başkent'in orta yerinde kentsel dönüşüm adına yapılan bir yıkım esnasında silahların konuşmasına anlam veremiyoruz. Kamunun haber alma özgürlüğü çerçevesinde haber vermeye çalışan gazeteciler, kameramanlar, foto muhabirleri hedef seçilerek saldırıya uğruyor, üstelik bir tanesi pompalı tüfekten çıkan saçmalarla yaralanıyor. Gazeteci örgütleri olarak bu saldırıları kınıyoruz, sorumluların biran önce adli makamlara hesap vermesini istiyoruz. Gazetecilerin çalışma şartları zorlu, en azından emniyet güçleri gazetecilerin de güvenliğini bir şekilde almalılar. Biz çok sık aranıyoruz, cebimizde tırnak makası çıksa sorun oluyor ama takip ettiğimiz olaylarda karşımızdakiler pompalı tüfeklerle gazetecilere ateş ediyor. Bunun sorumlusu biran önce bulunmalıdır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Hacettepe Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Bilal Oflaz'ın çenesinde kırıklar meydana geldiği, oluşan enfeksiyonun dağılmasından sonra ameliyata alınacağı bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cihan Haber Ajansı Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title