Haberler

Yalıkavak'ta Temizlik Zamanı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde düzenlenen 'Yalıkavak Koyu Pırıl Pırıl Olsun Deniz Dibi ve Plaj Temizliği' etkinliğine şarkıcı Özlem Tekin de destek verdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde düzenlenen 'Yalıkavak Koyu Pırıl Pırıl Olsun Deniz Dibi ve Plaj Temizliği' etkinliğine şarkıcı Özlem Tekin de destek verdi. Tekin, çevre temizliği yapan öğrencilerle sohbet etti, bol bol imza dağıttı.

Yalıkavak'ta Bodrum Amatör Balıkçılar Derneği (BORABDER) tarafından 'Dünya Çevre Temizlik Günü' nedeniyle 'Yalıkavak Koyu Pırıl Pırıl Olsun Deniz Dibi ve Plaj Temizliği' etkinliği düzenlendi. Temizliğe 150 öğrenci, 15 dalgıç, Yalıkavaklılar, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihah Özcan, Sualtı Araştırma Derneği (SUTA) Başkanı Erkan Ayral, TEMA Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç katıldı. İlköğretim okulu öğrencileri Paşa Limanı Mevkii'nde ve Yalıkavak Plajı'nda çevre temizliği yaptı. 'Daha temiz, yeşil ve mavi bir Türkiye', 'Temiz bir çevre için el ele' pnkartları açıldı. Öğrencilerin temizliği bitirmesinin ardından 15 dalgıç Yalıkavak İskelesi'nde deniz dibi temizliği yaptı. Dalgıçlar denizde mavi bayrak açtı. Denizden çok sayıda otomobil lastiği, içecek kutuları, pet ve cam şişeler, tahta parçaları çıkarıldı. Bir dalgıç eliyle yakaladığı ahtapotu tekrar denize bıraktı. SUTA Başkanı Erkan Ayral, sualtı görüntüleme robotuyla, koyda deniz dibini görüntüledi.

Doğa ve deniz canlılarını ve yaşam alanlarını korumaya dikkati çekmek, doğa dostu davranış ve doğru tüketim alışkanlıkları geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte çöpler İskele Meydanı'nda toplandı. Dalgıçlar deniz dibi temizliğine devam ederken, şarkıcı Özlem Tekin de gelerek destek verdi. Tekin öğrencilerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi, imza dağıttı.

BORABDER 2'nci Başkanı Mustafa Uyar, "Tüm dünyada deniz yaşamı çok büyük bir hızla tükeniyor. İnsan eliyle yaratılan tahribata bağlı denizlerimizde yaşamı çoğaltacak çevreci davranış ve tüketim alışkanlıkları edinmek, bu alışkanlıklara yörede yaşayanlarla ziyarete gelen konukların da uymasını sağlamak amacındayız" dedi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Tekin Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title