Haberler

Voders Kurucu Ortağı Mehmet Engin Uysal, Zihin Egzersizleriyle Çocuğun Beyin Performansını Artırma...

2013 yılında kurulan VODERS, yıllardır eğitim sektöründe hizmet veren uzman eğitimciler tarafından oluşturulmuştur.

2013 yılında kurulan VODERS, yıllardır eğitim sektöründe hizmet veren uzman eğitimciler tarafından oluşturulmuştur. VODERS eğitim kadrosunun tamamı en az üniversite mezunu eğitim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış eğitmenlerden oluşuyor.

ÖZELLİKLE MATEMATİK VE İNGİLİZCE'DE FARK YARATIYOR

Voders bünyesinde tamamen bireysel eğitim verilen sistemde her çocuk kendi öğrenme hızında ilerliyor. Pek çok alanda eğitim veren VODERS, özellikle Türkiye'nin eğitim alanında önemli sorunları arasında yer alan MATEMATİK ve İNGİLİZCE alanlarında yaptığı çalışmalarla gözle görünür fark yaratıyor. Voders bünyesinde yer alan eğitimler şunlardır:

Sağ ve sol beyni çalıştıran sistem

MENTAL ARİTMETİK

Mental Aritmetik, abaküs temelli bir zihin geliştirme programıdır. Temelinde, sayıları ve dört işlemi abaküs üzerinde kullanarak bireyin sağ ve sol beynini aynı anda etkin bir şekilde çalıştırmak yatmaktadır. Eğitimle birlikte çocuklar toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini hesap makinesi veya kağıt kaleme gerek duymaksızın kolayca gerçekleştirirler. Zihinsel gelişimin yanı sıra böylece dört işlem becerilerini de geliştirmiş olurlar. Mental Aritmetik geçmişi çok eskilere dayanan bir Uzak Doğu geleneğidir. Özellikle Japonya ve Çin gibi ülkelerde mental aritmetik devlet okullarında okutulan bir disiplindir. Voders mental aritmetik eğitimi bizzat Japonya'da uygulanan eğitim sisteminin aynısıdır. Master danışmanlarımız tarafından Japonya'da alınan eğitimle programımız hazırlanmıştır. Mental Aritmetik;

?\tKonsantrasyonu arttırmayı sağlar.

?\tDikkati geliştirir.

?\tHayal gücünü ve fotografik hafızayı güçlendirir.

?\tHafızayı güçlendirir.

?\tEtkili zaman yönetimi sağlar.

?\tHızlı düşünme ve hızlı karar vermeyi geliştirir.

?\tBaşarı duygusunu aşılar.

?\tÖzgüveni ve öz rekabeti arttırır.

Az konu çok tekrarla matematik:

SİNGAPUR MATEMATİĞİ

Türkiye'nin matematik alanında yaşadığı sorunlar düşünülerek bu konuda dünyada söz sahibi ülkelerin başında yer alan Singapur, uzmanlarımız tarafından mercek altına alınmıştır. Singapur Matematiği eğitim programı Singapur'da bizzat incelenerek eğitimi alınmış ve bilim uzmanlarımız tarafından Türkiye eğitim sistemine uygun hale getirilmiştir. Singapur Matematiği uzun ve yorucu bir sürecin sonunda Türkiye'de ilk defa kurumumuz aracılığıyla görücüye çıkmıştır. Singapur matematiği az konu çok tekrara dayalı bir sistemdir. Çok egzersiz önemlidir, konular en kolaydan zora doğru ilerler, her konu Somut-Görsel-Soyut ilkesine dayalı olarak aktarılır. Böylece tam öğrenme gerçekleşir, öğrenci bir konuda uzmanlaşmadan diğer konuya geçmez. Öğretmen yönlendiren, ipucu veren; öğrenci ise keşfedendir. Singapur Matematiği programında 6 temel seviye vardır ve her biri A-B olmak üzere iki seviyeye ayrılmıştır. Her seviye için ödev kitaplarıyla beraber toplam 24 kitap vardır. Ayrıca yeni başlayan öğrenciler için seviye kitaplarına geçmeden önce öğrencilerin yeni bir sisteme oryantasyon dönemini hızlandırmak amacıyla 5 seviyeden oluşan 'Singapur Matematiği Öğreniyorum' kitapları hazırlanmıştır.

ANLAYARAK HIZLI OKUMA

Popülerliğini her gün biraz daha arttıran bir program olan Hızlı Okuma'da genellikle bir temel nokta atlanmaktadır: O da 'anlayarak' hızlı okumaktır. Hızlı okumanın temelinde göz kaslarının geliştirilmesi ve bir alışkanlık edinme vardır. Kurumumuzda hazırlanan HIZLI OKUMA programında gerek yayınımız gerekse sınıf ve bilgisayar ortamında çocuklarımıza uyguladığımız egzersizlerle çocuklarımızın göz kaslarını geliştirmeyi amaçlamaktayız. Anlayarak Hızlı Okuma eğitimi almış bir çocuk, okuduğunu hem hızlı hem de anlayarak okuyacaktır. Böylece henüz keşfetmediği birçok yeni bilgiyi çok hızlı bir şekilde okuyarak anlayacaktır.

HAFIZA TEKNİKLERİ

Zaman bilginin değerli olduğu, onu alan ve aktarabilen kişinin fark yarattığı bir zamandır. Bu nedenle bilgiyi alma, hafızada tutma ve etkili bir şekilde aktarma bireylerde aranan özellikler arasında yer almaktadır. HAFIZA TEKNİKLERİ eğitimi kurumumuzda bu nitelikler düşünülerek hazırlanmış, denenmiş ve etkililiği kanıtlanmış bir programdır. Uzmanlarımız tarafından hazırlanmış yayınımız ile birlikte çocuklarımız birçok bilgiyi, kavramı, olguyu VAGON TEKNİĞİ, SENARYO TEKNİĞİ, ZİHİN HARİTALARI ve KAVRAM HARİTALARI gibi tekniklerle ilişkilendirir, etkili bir şekilde hafızasına aldığı bu bilgileri dilediği zaman etkili bir şekilde aktarır.

ÇOCUKLARIN EL VE GÖZ KOORDİNASYONU GELİŞİYOR

Okul çağında bulunan çocuklarımızın birçoğunda hızlı yazma, anlaşılır yazma ve yazı güzelliği ile ilgili sorunlar bulunmaktadır. EL YAZI GELİŞTİRME programımız daha önce Türkiye'de uygulanmayan farklı yöntemlerle yazıyı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Yazı yazma ince motor kasların kullanımıyla ilgili bir beceridir. Kurum olarak amacımız kullandığımız farklı yöntem ve araç-gereçlerle çocuklarımızın görsel ve kas becerilerini aynı anda geliştirmektir. Program esnasında çocuğa yazı yazdırılmamaktadır. Yazı sadece eğitimin başında, ara değerlendirmelerde ve sonunda ölçüm yapmak için yazdırılacaktır. EL YAZISI GELİŞTİRME programını almış bir çocuğun el ve göz koordinasyonu gelişmiş olacaktır. Dolayısıyla hızlı, düzenli ve temiz bir yazıyla akademik kariyerinde fark yaratan bir birey olacaktır.

BRAIN FIT STUDIO

Brain Fit Studio, daha önce dünyada 6 ülkede, binlerce çocuğun hızlı sürede öğrenmesini sağlayarak, başarı duygusuyla tanışmalarına tanıklık etti. Amerika'da, Singapur'da ve Avustralya'da bizim programlarımızı ya da ortak ürünlerimizi kullanan binlerce çocukta, gözle görülür ve test sonuçlarına göre kanıtlanmış gelişmeler kaydedildi. Programlarımız, bilim adamlarının buldukları, genel ve duygusal zeka ağından sorumlu olan bazı beyin bölgelerinin güçlendirilmesi ile zekanın yapılandırılmasına dayanıyor. Dikkat ve işlem hafızası, dil becerisi, görsel ve vücut algısı, bu kritik, anahtar beyin bölgeleridir. Eğitim programımız sinir bilimcilerin uyguladığı gibi maksimum etkide ve fayda da devam eder. Sinir bilimciler daha çok becerilerin geliştirilmesi için çaba gösterirler ama zihin egzersizleri sadece geliştirilmesi ile yetinmez bunu optimum seviyeye getirmek için uğraşır.

Brain Fit Studio'da öğrencilerin zihin egzersizleri seviyelerini uluslar arası geçerliliği kanıtlanmış standart testlerle belirliyoruz. Standard testler tüm dünyada aynı ve tutarlı bir şekilde uygulanır, puanlanır ve sağlıklı istatistiksel sonuçlara ulaşılır. Bu sonuçlar sayesinde karşılaştırmalar yapılır. CognitiveMAP? (Bilişsel Harita Testi) bir öğrencinin yeteneğini uluslar arası veri tabanında, kendi yaşıtlarının alanına düşen skorlarla karşılaştırma yaparak ölçer. Bunun sonucunda zihin egzersizleri programı oluşur ve öğrencinin bu beş alandan hangisini geliştirmeye güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu programda tıpkı bir fitness programına gitmeden önce ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizi ölçmeleri gibi biz de öğrencilerin zihin egzersizi (brain fitness) seviyelerini ya da bilişsel becerilerini; yani bir zihnin ne kadar ağır kaldırabileceğini ölçüyoruz. Bu sayede, öğrenci için en ideal ve tamamen kişiye özel bir program uyguluyoruz. Cognitive Map? kişiye özel ve öğrencinin zihin egzersizleri (brain fitness) programında hangisine öncelik vermesi gerektiğini ölçen bir süreçtir. Bu süreçte çocuğun, görsel, işitsel, duyusal-motor işlemleri, dikkat ve hafızası ile sosyal ve duygusal becerileri saptanır. Bu beş sistemin güçlü ve zayıf yanlarını anlamak 'öğrenme motorumuzu' anlamak ve ne kadar sağlıklı işlediğini görmemiz demektir.?

BEYNİN BAZI BÖLGELERİ GÜÇLENDİRİLEREK MAKSİMUM PERFORMANSA ULAŞILIR

Sonuçlara göre her öğrencinin profiline uygun bir program oluşturulur. Adaptasyon çok önemlidir çünkü eğer seçilen görevler çok kolaysa beyinde güçlü daha iyi ve verimli bağlantılar oluşmayacaktır. Eğer çok zor olursa, öğrenci motivasyonunu kaybedecek ve buna bağlı olarak kendine olan güvenini ve ilgisini kaybedecektir. Aileye sürekli geribildirim yapılarak gelişim takip edebilir ve öğrencinin zihin egzersizleri programındaki durumuna uygun bilişsel zihin egzersizlerini ayarlanır. Brain Fit Studio'da 50 dakikalık zihin egzersizi seansında, öğrenci bilişsel bir görevi 500 ile 1000 arası tekrarladığında beyninde yeni bir yapılanma oluşur. Maksimum sonuçlara ulaşmak için gereken seviyede sıklık ve yoğunluk çok önemlidir. Bu adımlar izlendiği takdirde, beynin daha hızlı ve keskin bir öğrenme ve performans ağlarına sahip olmasını bekleriz. Öğrencilerimizin daha kalıcı öğrenmesini, daha uzun süre odaklanmasını, daha hızlı düşünmesini ve daha çok şeyi hatırlamasını bekleriz. Kazanımlarını görmek ve gelişimlerini takip etmek için tüm öğrencilerimize SMART'programlar sonunda CognitiveMAP? (Bilişsel Harita Testi) tekrar uygular ve sonuçlarını aileyle paylaşırız.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Engin Singapur Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title