Haberler

Viyana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güncelleme:

Avusturya'nın başkenti Viyana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Göstericiler, Filistin bayrakları ve pankartlar taşıdı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da İsrail'in yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin bulunduğu Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentine yönelik saldırıları düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Başkentin önemli noktalarından İnsan Hakları Meydanı'nda toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'de soykırım durdurulsun", "Refah'tan elini çek", "Hemen ateşkes" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride konuşan Avusturyalı aktivist İrina Vana, İsrailli yetkililerin Gazze'ye yönelik saldırılarındaki amacı açıkça dile getirdiklerini belirterek, "Bu saldırıların amacı açıkça bir etnik temizlik, soykırım ve yeni bir Nekbe'ye işaret ediyor. Amaçlanan ve yapılmak istenen bu. Özellikle şu an Refah'tan gelen görüntüler İsrail hükümetinin hedefinin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor." diye konuştu.

Komünist oluşum Der Funke adına gösteride konuşan aktivist Felix, bu gösteri yapılırken Refah'ın İsrail tarafından bombalandığına dikkati çekti.

Felix, "Bu soykırımı görmek için Arap, Filistinli ya da komünist olmaya gerek yok." dedi.

Avusturya'da iktidarın Filistin'e destek gösterileri düzenleyenlere yönelik uyguladığı baskılara da değinen Felix, 400 kişiye yönelik hukuki işlem yapıldığını, bazı gösterilerin yasaklandığını ve 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Felix, Funke'den Sonia ve Alex isimli iki aktivistin üzerinde "Özgür Filistin" yazan bir metni sosyal medyada paylaştıkları için "suç unsuru içeren terör faaliyetlerini övdükleri" gerekçesiyle haklarında hukuki işlem başlatıldığını dile getirdi.

Sonia ve Alex'in Filistin halkının sesini duyurmaya çalıştıkları için baskıya maruz kaldıklarını belirten Felix, on yıllardır Filistinlilere yönelik baskılara destek olanların bugün Gazze'nin sesini duyurmaya çalışanları sindirmeye çalıştıklarını anlattı.

Gösteride çeşitli ülkelerden ve farklı dillerden sanatçılar şarkılar seslendirdi.

Göstericiler daha sonra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı binalarının bulunduğu Ballhaus Meydanı'na yürüdü. ???????

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Filistin İsrail Viyana Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title