Haberler

Vietnam Gaziantep ile Kardeş Olmak İstiyor

Güncelleme:

Nguyen The Cuong ve beraberindeki heyet Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen'i makamında ziyaret etti.

Bir dizi ilişkilerde ve ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep'e gelen Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong ve beraberindeki heyet Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen'i makamında ziyaret etti.

Bugüne kadar hiçbir şehir ile kardeş olmadıklarını ve ilk kez Gaziantep ile kardeş şehir olmayı çok arzuladıklarını belirten Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, "Gaziantep'e göre bir şehrimiz var ve sizinle kardeş şehir olmayı çok istiyoruz." dedi.

Karşılıklı fikir alış verişlerinin yapıldığı ziyarette, Gaziantep ile ilgili bilgiler alan Büyükelçi Cuong, Gaziantep'in nüfus ve sanayi yapısına uygun bir kentlerinin bulunduğunu, bu kenti Gaziantep ile kardeş şehir yapmak istediğini yineledi.

Büyükelçi ve konsolos sayılarının az olduğunu, ilerleyen günlerde sayının artması durumunda Gaziantep'e de bir fahri konsolosluk açmayı düşündüklerini aktaran Cuong, konsolosluk için tekrar geleceklerini kaydetti.

İstanbul ve İzmir'i gezme şansının olduğunu aktaran Cuong, Gaziantep'e de ilk kez geldiğini ve genel yapısı ile beğendiğini belirtti. Gaziantep'i Türkiye'nin 6'cı büyük kenti olduğunu duyduğunda heyecanlandığını ve burayı görmeyi çok arzuladığını vurgulayan Büyükelçi Nguyen The Cuong, ticaret ve ihracat rakamlarını öğrenince sevindiğini belirtti.

Vietnam'ın Türkiye'ye 4 milyon dolar civarında ihracatının bulunduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Cuong, sanayisi ve ihracatı gelişen Gaziantep ile de bağlantı kurup kardeş şehir olmayı istediklerini dile getirdi. Güney Kore gibi Vietnam olarak kendilerinin de ipekyolu toplantıları çerçevesinde yer almayı arzuladıklarını aktaran Cuong, Gaziantep'in de ipekyolu içerisinde yer almasının ilişkileri geliştireceğini kaydetti.

Önce Ankara'daki ofisine Gaziantep ekibini davet eden Büyükelçi, Cuong, daha sonra ülkesi Vietnam'da da Gaziantepli işadamlarını ve yetkililerinin görmeyi arzuladığını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen ise, sanayi kenti Gaziantep'te küçük ve büyük ölçekli binin üzerinde şirketlerin bulunduğunu, bu şirketlerin dünyanın 169 ülkesine ihracat yaptığını ifade ederek Gaziantep ile ilgili bir takım bilgiler verdi.

Gaziantep'in en çok halı ihracat ettiğini, en yakın kardeş şehrin Halep olduğunu ve en çok ihracat yapılan ülkelerin başında Irak'ın geldiğini, en yakın komşu ülkenin Suriye olduğu bilgisini veren Göksen, dış ilişkiler konusu da Gaziantep'in önemli bir mesafe aldığını belirtti.

Sanayi ve ticaret odaları vasıtasıyla Vietnam ile de ticari ilişkileri geliştirebileceklerini vurgulayan Göksen, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle kardeş şehirlerinin bulunduğunu aktardı.

Ziyaret sonrası Göksen, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçisi Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong'a Gaziantep'e özgü bakır işlemeli tabak hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ünsal Göksen Vietnam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title