Haberler

Vekil seçilen Atalay neden serbest bırakılmıyor? Adalet Bakanı'nın açıklamasına TİP'ten jet yanıt

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen TİP'li Can Atalay'ın serbest bırakılmamasıyla ilgili, "Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" dedi. Bakan Tunç'a yanıt veren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay'da" ifadelerini kullandı.

Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Can Atalay, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçildi. Atalay vekil seçilmesine rağmen hala serbest bırakılmadı. Atalay'ın durumu yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

"YARGITAY'DAN GELECEK CEVABA GÖRE MECLİS BAŞKANLIĞI HAREKET EDECEK"

TBMM Genel Kurulu'nda yeni kabine üyelerinin ant içme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, "Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı'na başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir. Adalet Bakanlığı'nın uhdesinde değil. Yargıtay'da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay'da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar." ifadelerini kullandı.

TİP'TEN BAKAN TUNÇ'A 4 MADDELİK YANIT

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bakan Tunç'un Can Atalay'a ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 4 maddelik bir paylaşım yapan Erkan Baş, şunları söyledi:

"1- Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay'da.

2- Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim, nasıl karar veriyor?

3- Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?

4- Milletvekili değilse şu anda yapılan seçimde nasıl TBMM Başkanlığı'na aday olabiliyor?"

Vekil seçilen Atalay neden serbest bırakılmıyor? Adalet Bakanı'nın açıklamasına TİP'ten jet yanıt

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Milletvekili Yılmaz Tunç Erkan Baş Yargıtay Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500

Yorumlar (2)

Turan İNCEOZ :

Ne kadar sacmalikla dolu bir ulkedeyiz . Adalet Bakanligi, Mahkemeler, YSK nin birbirinden haberi yok. Anayasal düzeni yıkmak gibi ağır bir suçla suçlanan ve cezaevinde olan bir terörist nasıl MV adayı olabiliyor aklım almıyor.

51
5
yanıtYanıtla
TT:

Mahkemesi devam eden birini Türkiye kanunlarındaki boşluktan istifade edip 1 milletvekili eksilmeyi göze alarak yargının elinden kurtarıp dokunulmazlık altına almaya çalışmanızın sebebi nedir.Asıl cevaplanması gereken soru, size bu aklı kim verdi?

25
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title