Haberler

Son dakika haberleri | Hobi olarak yaptığı ahşap oymacılığını kazanca dönüştürdü

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Van'da hobi olarak ahşap oymacılığı yapan 29 yaşındaki Barış Kahraman, yeteneğini kazanca dönüştürdü.

Van'da hobi olarak ahşap oymacılığı yapan 29 yaşındaki Barış Kahraman, yeteneğini kazanca dönüştürdü.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Kahraman, amcasına ait dükkanı atölyeye dönüştürerek atık malzeme ve ağaçlardan süs eşyaları yapmaya başladı.

Hobi olarak yaptığı ürünleri satmaya karar veren ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Kahraman, zamanla gelen farklı siparişler üzerine işlerini büyüttü.

Atık malzemelerden avize, oturma gurubu, kitaplık, tespih, abajur gibi eşyalar tasarlayan Kahraman, bu ürünleri satarak ailesini geçindiriyor.

"Bu işten ekmeğimi kazanmaya başladım"

Kahraman, dedesinden ve babasından öğrendiği ahşap oymacılığını, Kovid-19 sürecinde meslek haline getirdiğini söyledi.

Kahraman, şunları kaydetti:

"Dedem ve babam tahtadan kaşık, mızıka gibi ürünler yapardı. Bende onlardan öğrendim. İşsiz kaldığım süreçte eve etmek götürmem gerekiyordu. Bu işe başladım ve yaptığım ürünleri satışa çıkardım. Siparişler artınca yeni aletler alarak daha farklı ürünler tasarladım. Yakacak olarak kullanılan ağaçları abajura ve farklı süs eşyalarına dönüştürüyorum. Bunları sosyal medyadan paylaşınca ilgi arttı. Bu işten ekmeğimi kazanmaya başladım. Çöp dediğimiz atık malzemeleri değerlendirdiğimizde çok güzel şeyler ortaya çıkıyor."

???????Son günlerde Sevgililer Günü'ne özel siparişlerin geldiğini aktaran Kahraman, "Bir arkadaşım ahşaptan oyulmuş kalp yapıp üstüne isim yazmamı istedi. Ürünü yapıp Sevgililer Günü'nde arkadaşına hediye etmesini sağlayacağız. Salgın sürecini ülke olarak en kısa sürede atlatmak için dua ediyoruz. Birçok insan bu süreçte sıkıntı yaşadı. İşsiz kalanlara en büyük tavsiyem kendilerini bırakmasınlar. Varsa hobileri ya da yetenekleri, bunları kazanca dönüştürebilirler. Dedemden, babamdan, amcamdan öğrendiğim sanatla ekmeğimi kazanıyorum." diye konuştu.

Sevgilisine hediye yaptıran Ömer Gökhan ise "Babamın getirdiği bir lambayı görünce ustanın benim için de bir hediye tasarlayabileceğini düşündüm. Şuan üzerinde çalışıyor. Güzel bir şeyin ortaya çıkacağına inanıyorum. Salgın sürecinde eve kapanan insanlar boş zamanlarını değerlendirebilirler. Ustamız bunun en güzel örneklerinden biri." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sevgililer Günü İpekyolu Haberler Son Dakika

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500

Yorumlar (1)

Reza Zarrab:

Barış ustanın ellerine sağlık ama anlamadığım Ömer Gökhan hangi sevgilisine hediye yaptırıyormuş en son 3 tane sevgilisi vardı arkadaşın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title