Haberler

Van YYÜ'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güncelleme:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) akademisyen ve öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası yapılan konuşmalarda İsrail'in Filistin'de yaptığı zulüm ve katliam kınandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki ( Van YYÜ) akademisyen ve öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Van YYÜ tarafından organize edilen "Van YYÜ Filistin İçin Yürüyor" programı kapsamında akademisyen ve öğrenciler Edebiyat Fakültesi önünde toplandı.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine dövizler taşıyan grup, Cengiz Andiç Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İsrail'in Filistin'de yıllardır zulüm yaptığını, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını daha da artırdığını söyledi.

İsrail'in, insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek binlerce kadın, bebek, çocuk ve mazlumu acımasızca katlettiğini belirten Şevli, şunları kaydetti:

" Gazze'de insanlar ölürken hiçbir vicdan sessiz kalamaz. Biz de Filistin'de yaşanan drama, katliama ve soykırıma sessiz kalmıyoruz. İsrail saldırılarının bir an önce durdurulmasını, Filistin'deki barışın tesis edilmesini istiyoruz. İbadethanelere, sivil kamplara, okullara düzenlenen bombardıman durdurulmalıdır. Gazze halkının yanındayız. Oradaki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Katliamın son bulmasını diliyoruz."

Van YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ise İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını belirtti.

İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulmün tüm dünyanın gözü önünde yaşandığını ifade eden Candan, "Üniversitemizin akademisyen ve öğrencileri olarak yapılan katliamın durdurulmasını haykırıyoruz. Dualarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. ABD ve taşeronu İsrail'in, Filistin'de yaptığı zulmü şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiçek de "Filistin'de yaşanan katliama karşı milyonlarca insan sokaklarda. İsrail hukuk tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Yaşanan acıların ve katliamın son bulmasını istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Filistin İsrail Gazze Van İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title