Haberler

Van'da Engelliler Haftası Kutlamaları

Güncelleme:

Van Valiliği Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen programda Vali Ozan Balcı, engelli çocukların sergilediği folklor oyununu izledi ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Van'da Engelliler Haftası dolayısıyla Edremit ilçesindeki Van Valiliği Özel Eğitim Okulunda program düzenlendi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, etkinliğe katılan Vali Ozan Balcı, engelli çocukların sergilediği folklor oyununu izledi.

Programa katılanlarla yakından ilgilenen, yapılan ürünleri inceleyen Balcı, engelliler ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Engelli çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Balcı, "Allah'a şükür devletimizin çok güzel olanakları var. Bu konuda çok ilerledik ama daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekir." dedi.

İpekyolu ilçesinde 100 dönüm alana Sosyal Hizmet Kampüsü yaptıklarını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Kampüste engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lisesi var. Ayrıca aktif yaşam merkezi, yüzme havuzu ve spor salonu da yaptırıyoruz. Ayrıca özel eğitim gören 330 çocuğumuz var. Öğretmenlerimiz eğitim veriyor. 100 okulumuzda özel eğitim sınıfı kurduk. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Eski Vali Evi'ni Özel Eğitim Uygulama Okuluna dönüştürdük. Bu beni çok mutlu etti. Devletimizin imkan, potansiyel ve kabiliyetini devletin gerçek sahibi milletimize kullanmaktan mutluluk duyuyoruz."

Balcı'ya, Vali Yardımcıları Murat Yayabaşı, Adem Balkanlıoğlu, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen ve kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Van Valiliği Ozan Balcı Balcı Van Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title