Haberler

Van - Arşiv//İran Askerleri, Türkiye'Ye Kaçak Geçmek İsteyen

1 Türk Öldü, 1 Yaralı, 1 Gözaltı

1 TÜRK ÖLDÜ, 1 YARALI, 1 GÖZALTI

İRAN askerleri Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapmaya çalışan 3 kişiye ateş açıldı. Açılan ateşle 15 yaşındaki Erol Uğur öldü, amcasının oğlu 25 yaşındaki Ercan Uğur yaralandı. İranlı askerleri Tarık Ket'i gözaltına aldı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Van'ın Özalp İlçesi Yukarı Balçıklı Köyü'nün İran sınır kesiminde meydana geldi. Akaryakıt kaçakçılığı yapmak amacıyla kaçak yollarla İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Erol Uğur, amcasının oğlu Ercan Uğur ve Tarık Ket'e İran askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Erol Uğur olay yerinde öldü, Ercan Uğur da yaralandı. Yaralı Ercan Uğur ve hayatını kaybeden Erol Uğur'un cesedi, İran askerleri tarafından Yukarı Balçıklı Köyü'nde oturanlara teslim edildi. Bu arada Tarık Ket'in ise İran askerlerince yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Yaralı Ercan Uğur, köylüler tarafından önce Özalp Devlet Hastanesi'ne, ardından da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Erol Uğur'un cenazesi de yapılan otopsinin ardından Yukarı Balçıklı Köyü'nde toprağa verildi.

Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş, İranlı yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini ve Tarık Ket ile ilgili bilgiye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. 3 kişinin kaçak olarak İran'a geçtiği bölge olduğu için Çaldıran İlçesi'nin Kaymakamı Armağan Önal da, bugün bölgeye giderek incelemelerde bulunacak. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title