Haberler

Vali Toraman: "Kütahya büyük kahramanlıkların şehri"

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman tarafından gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman tarafından gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemek programına AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Veysel Arat, İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Turan, KSBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Çekirdek, DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Aydın, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin ile Kenan Eskin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, protokol üyelerinin eşleri, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Çok sayıda gazi ve ailesinin katıldığı programda Vali Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman masaları tek tek ziyaret edip gaziler ve aileleriyle sohbet etti.

19 Eylül Gaziler günü sebebiyle gaziler ve aileleriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, şehit ve gazi unvanlarının manevi anlamda en büyük rütbeler olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Kütahya'yı "şehit ve gaza yurdu" olarak nitelendirdiğini belirten Vali Ömer Toraman, Kütahya'nın tarihi boyunca büyük acılar çekmiş, büyük kahramanlıklar göstermiş önemli bir il olduğunu kaydetti.

Vali Toraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir-Kütahya Savaşları'ndaki kayıplarımız, acılarımız ve buna karşılık Başkomutan Meydan Muharebesi'nde gösterilen büyük fedakarlıklar, büyük kahramanlıklar hepsi bu topraklarda cereyan etmiş. Bu topraklarda 7'sinden 70'ine, kadınından erkeğine herkes büyük acılar çekmiş, fedakarlıklarda bulunmuşlar. Çok sayıda şehit vermişiz, gazilerimiz olmuş. Onların mirasını muhafaza ediyor, yaşatmaya çalışıyoruz.Hala görevi başında olan kahraman askerlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız aynı kararlılıkla ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ediyor. Allah hepsini korusun kollasın. Bizler onların sayesinde bu coğrafyada huzur ve refah içerisinde, geleceğimizden emin bir şekilde hep beraber yaşıyoruz; yaşamaya devam edeceğiz." - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

title