Haberler

Vali Mutlu: İnsanları Kaynaştırmanın Yolu Sanattan Geçiyor

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, uzakları yakın etmenin, ülkeleri birbirine yaklaştırmanın, toplumları, insanları birbirine kaynaştırmanın yolunun sanattan ve sanatın en güçlü kolu olan sinemadan geçtiğini vurguladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, uzakları yakın etmenin, ülkeleri birbirine yaklaştırmanın, toplumları, insanları birbirine kaynaştırmanın yolunun sanattan ve sanatın en güçlü kolu olan sinemadan geçtiğini vurguladı.

Türkiye'nin de üyesi olduğu gelişmekte olan 8 ülke (D-8) ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) ülkelerinin, birbirinden başarılı filmlerinin gösterildiği "Gelişen Ülkeler Film Festivali" sinemaseverlerle buluşuyor.

İstanbul Vailiği internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İstanbul Kongre Merkezi'nde galası gerçekleştirilen festivale; D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, Endonezya Hükümeti Kabine Bakanı Dipo Alam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Festival Koordinatörü İhsan Kabil ile birçok ülkeden temsilciler ve davetliler katıldı.

-SİNEMANIN GÜCÜ-

Festivalin galasında konuşan Vali Mutlu, sinemanın gücüne vurgu yaparak, "Uzakları yakın etmenin, ülkelerimizi birbirine yaklaştırmanın, toplumları, insanları birbirine kaynaştırmanın yolu sanattan geçiyor ve sanatın en güçlü kolu olan sinemadan geçiyor" dedi.

Konuşmasında D-8 ülkelerinin misyonuna da dikkat çeken Vali Mutlu, "D-8 ülkeleri aynı zamanda çok büyük bir medeniyetin de temsilciliğini üstlenmiş pozisyondadır. Bu temsil, insanlık değerlerini, inancı ve adaleti ifade etmektedir. Bu medeniyeti dünya ile buluşturmada da en önemli aracın sinema olduğuna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

20-27 Eylül tarihleri arası "Çok Yakın, Çok Uzak" teması altında gerçekleştirilecek olan festivalde, D-8'e üye ülkeler (Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya) ile ECO'ya üye ülkelerin (Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan) birbirinden başarılı sinema filmleri, izleyiciler ile buluşacak.

Festivalde yer alacak yerli ve yabancı toplam 34 film, Beyoğlu Cine Majestik Sineması, TÜRVAK Sinema Müzesi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gösterilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul D 8 Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title