Haberler

Vali Gül: Gaziantep kurallara uymaya başladı

Güncelleme:

GAZİANTEP'te Vali Davut Gül ve Şehitkamil ilçesi Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun katılımıyla maske ile sosyal mesafe denetimi yapıldı.

GAZİANTEP'te Vali Davut Gül ve Şehitkamil ilçesi Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun katılımıyla maske ile sosyal mesafe denetimi yapıldı. Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, Gaziantep'in özellikle maske başta olmak üzere koronavirüs tedbirlerine uymaya başladığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Sağlık İçin, Hepimiz İçin' sloganı ile 81 ilde başlattığı koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim, Gaziantep'te 7 bin personel ile gerçekleştirildi. Emek Mahallesi'nde gerçekleşen denetime Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı. Ayrıca Zabıta Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü, Vefa Sosyal Destek ekipleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla esnaflar ziyaret edilerek, koronavirüs kurallarına uymaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

'GAZİANTEP'TE HASTANE DOLULUĞU SIKINTISI YOK'

Gaziantep'te hastane doluluğun bir sıkıntı olmadığını ifade eden Davut Gül, koronavirüs hastalığı dolayısıyla İsteyen herkesin doktora ve hastaneye ulaşabilecek durumda olduğunu belirtti.

Vali Gül, "Hastanede yatması gereken hastanede yatıyor. Hastanede yatması gerekmiyor ise evde karantina uygulanıyor. Karantina ihlali yapan kişilere ise idari işlem uygulanıp yurtlarda karantinasına devam etmesini sağlıyoruz" dedi.

'MİSAFİR KABUL ETMEYELİM'

Vali Gül, Gaziantep'te bulaşın en çok akraba ve arkadaş çevresinden oluştuğunu belirterek, başta ev ziyaretleri olmak üzere sosyalleşmeyi biraz daha ertelemek gerektiğini anlattı.

Akraba ve arkadaşlar ile mesafenin korunması gerektiğinin altını çizen Gül, misafir olarak kabul etmemek gerektiğini vurguladı.

Aşı bulunana kadar kontrollü sosyal hayatın devam edeceğini ifade eden Vali Gül, "Bu hastalık hala tüm Türkiye'de ve Gaziantep'te devam ediyor. Dolayısıyla rehavete kapılmayalım. Her şey normalleşse zaten hayat normalleşmiş olur. Yeni normalde hiçbir şey eskisi gibi değil. Aşı bulunana kadar dikkatli olmak gerekiyor. Hastalık genelde akrabalarımızdan ya da arkadaşlarımızdan bulaşıyor. Akraba ve arkadaşlarımızla mesafemizi ayarlamamız lazım. Ev gezmeleri başta olmak üzere sosyalleşmeyi olabildiğince ortadan kaldırmak lazım.  Birini seviyorsak bu dönemde yanına gitmemek gerekir. Kendimizi seviyorsak, sevdiklerimiz var ise misafir kabul etmemiz lazım. Bu süreçte hayır demek çok önemli" şeklinde konuştu.

'GAZİANTEP KURALLARA UYUYOR'

Davut Gül, Gaziantep'te başta maske kuralı olmak üzere koronavirüs tedbirlerine artık daha çok uyulduğunu söyledi. Yapılan denetimler ile ilgili de bilgi veren Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün tüm ekibimizle beraber denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu koronavirüs salgını aylardır bizi meşgul ediyor. Bizde özellikle yeme-içme mekanlarına alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla bu şekilde denetimler gerçekleştirdik.  Artık Gaziantep'te maske kullanım oranı yükseldi. Genel anlamda kurallara uyuluyor. Ufak tefek kural ihlalleri oluyor onda da ekiplerimiz gerekli işlemleri uyguluyor. Çenede olan boyunda olan maskeler bizim işimizi görmüyor. Özellikle burnu ve ağzı kapatacak şekilde maske kullanımına ihtiyaç var."

FOROĞRAFLI


- Neş
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Emek Mahallesi Şehitkamil Gaziantep Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

title