Haberler

Vali Aydın, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Güncelleme:

Ahmet Aydın, Siirt Merkez Çevik Ersin Temel İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 2013-2014 eğitim- öğretim yılı, ilk döneminin sona ermesi nedeniyle, Siirt Merkez Çevik Ersin Temel İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Siirt Merkez Çevik Ersin Temel İlkokulunda, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Enis Önen, Okul müdürü Barış Kezer, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Aydın, öğrencilerle ve öğrenci velileri ile okul bahçesinde sohbet etti.

Tören programı, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Minik öğrencilerin, günün anlam ve önemini belirten Şiirlerin okunmasının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Enis Önen, '2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılın sona ermesiyle birlikte İlimiz genelinde ilk ve ortaöğretimde 96.942 öğrencimize karne dağıtılacağını' söyledi.

İyi bir nesil yetiştirmek okul-öğretmen, öğrenci, veli dayanışmasıyla mümkün olduğunu belirten Önen,"eğitilmiş bireyler gelecekte en büyük güvencemizdir."dedi.

Eğitimin çocukları sevmekle başladığını vurgulayan Vali Aydın,"bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısı ile ölçüdür. Eğitim herkesin önceliği olmak zorundadır. Çünkü eğitim geleceğimizdir. Eğitilmiş bireyler gelecekte en büyük güvencemizdir."dedi.

Karne töreni için okula gelen ve çocuklarıyla birlikte karne heyecanı yaşayan öğrenci velilerine de seslenen Vali Aydın,"Çocuklarımızın karneleri zayıf olabilir. Lütfen onlara kızmayın, zorlamayın. Çocuklarınıza ders çalışmayı sevdirin." şeklinde konuştu.

Tören sonunda dereceye giren ve başarılı öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Aydın, 20013-2014 Eğitim – öğretim yarı yıl tatilinin tüm eğitim camiasına ve ilimize hayırlı olmasını diledi.

Okul çıkışında Gençlik Merkezi halk Oyunları ekibi folklor gösterisi göz kamaştırdı. Vali Aydın, öğrenci velileri ve öğretmenlerile birlikte okul bahçesinde halay çekti.

Okul çıkışında öğrenciler, Vali Aydın'a sevgi gösterisinde bulunarak, uğurladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Siirt Merkez Ahmet Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title