Haberler

Uzaya fırlatılması beklenen İMECE, 28 saniye kala rüzgar engeline takıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatışı, 28 saniye kala hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Canlı yayında İMECE'nin fırlatılmasını bekleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Daha önce iki kez ertelenen İMECE'nin uzaya fırlatılması, bugün Türkiye saati ile 09.48'de gerçekleştirilecekti. ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması planlanan İMECE, hava koşullarındaki olumsuz gelişmelerden dolayı fırlatmaya 28 saniye kala bir kez daha ertelendi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

Canlı yayında törene katılan ve büyük bir heyecan yaşayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Haberi alan Akar'ın moralinin bozulduğu görüldü. Varank ise "28 saniye kala hava koşulları nedeniyle ertelenmek durumunda kaldı. İnşallah en kısa sürede uydumuzu yörüngesinde görmek istiyoruz. Heyecanlıydık, şu anda buruk bir an yaşıyoruz. Geç olsun güç olmasın diyelim" dedi.

Uzaya fırlatılması beklenen İMECE, 28 saniye kala rüzgar engeline takıldı

YENİ TARİH BELİRLENECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan, müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için yeni bir tarih belirlenecek.

Uzaya fırlatılması beklenen İMECE, 28 saniye kala rüzgar engeline takıldı

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Milli Savunma Bakanı Hava Muhalefeti Mustafa Varank Hulusi Akar Türkiye Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (9)

Ayşegül Öztabak:

Bu aşamaya gelindi Allahın izniyle fırlatma da olur. geç olsun güç olmasın. Rabbim kem gözlerden korusun. Kıskananlar çatlısın

389
210
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Kardeşim kimsenin kıskandığı yok. Sürekli insanları kutuplastiran şu saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın artık.

yanıt338
yanıt133
Mutlu Mesut:

Kardeş kıskananlar dış güçler olabilir. Onları da mı bağrımıza basalım. Kıskanıyorsa zaten dost değil. Kutuplaşmak isteyen üstüne alınmakta özgür.

yanıt23
yanıt37
Emre1453 Ulker:

Ya olur sıkıntı yok. Millet 10 deneme yapıyor uzaya uydu vs gönderirken. Hava şartları tabi ki en önemli unsurlardan biri. En ufak milyonda bir risk bile almıyorlar doğrusu da bu.

494
88
yanıtYanıtla
Nizamettin Akyol:

12 mayıs cuma namazından sonra fırların.

112
36
yanıtYanıtla
N. Harp:

bizde üzüldük, nedemek sanki ordaki ABD nin Bakani gibi FBI uydusu gibi ..

42
37
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

O daha çok engellere takılır

34
14
yanıtYanıtla
Sunay GÜRSOY:

Elon Musk SpaceX niye fırlatmıyor füzeyi kendi starlinkleri gönderiyor bizimkini niye göndemiyor asıl sorun ne

20
18
yanıtYanıtla
Mustafa Buyuk:

Geç olsun selametle olsun inşallah yeterki başarılı olsun

8
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title