Haberler

Urla'da Felsefe Günleri Başladı

İzmir’in Urla ilçesinde, iki gün sürecek Urla Felsefe Günleri, Eski Tamirhane Binasında başladı.

İzmir'in Urla ilçesinde, iki gün sürecek Urla Felsefe Günleri, Eski Tamirhane Binasında başladı.

Urla ilçesinde, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Urla Felsefe Günleri start aldı. Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Urla Felsefe Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek festivalin ilk programı Eski Tamirhane Binasında yapıldı.

Konuşmasına, "Felsefe, bilim, din, sanat, edebiyat ve sezgi üzerine, kendini ifade edebilmeyle ilgili insana dair ne varsa 7 bin 500 yıldır olduğu gibi Liman Tepeden, Klazomenai'ye yine aynı yerde Ege kıyılarında, Urla'da hayat bulmaya devam ediyor" diyerek başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Emanet aldığımız bu kültürel miras, hep birlikte düzenlediğimiz felsefe günleriyle nesilden nesile aktarılacak. ve hiçbir zaman sanatsız kalmamış bu toprakların hayat damarları dün olduğu gibi yarın da felsefeyle, akılla, edebiyatla beslenmeye devam edecek. Hiç düşündünüz mü felsefe, sanat, hukuk, adalet neden Ege kıyılarında doğdu? Neden Avrupa'da, Neden Asya'da değil de Ege kıyılarında? Ege kıyılarında karnınızı doyurmak için çok çaba sarf etmenize gerek yoktur. Elinizi uzattığınızda incirlere, zeytinlere, üzümlere, her türlü meyveye, onlarca çeşit bitki ve sebzeye ulaşırsınız. İnsanlar bunları üretmek için fazla zamana ihtiyaç duymadılar. Doğanın bu cömert hediyeleri herkese yettiği için savaşmaya da gerek duymadılar. Kendilerine kalan bolca zamanda Felsefe yaptılar, sanat ürettiler, hukuk ürettiler. Bu sayede de özgür düşündüler. Düşünceler baskı altına alınamadı; bilimle ispatlandı, edebiyatla sunuldu, hukukla korundu. Bunların hepsini bize Egenin eşsiz doğası sundu" dedi.

İki gün boyunca tartışılacak

Urla Kaymakamı Önder Can ise, şöyle konuştu:

"Felsefe insan yaşamını, varlığının değerini, varoluşunu bir bütün olarak ele almakta ve sonunu bilme dayamaktır. İnsanlara düşünme ve sorgulama yetkisi kazandıran Felsefe, insanların dogmatik fikirlerden uzak daha özgür düşünmelerini sağlamaktadır. Düşüncenin gelişiminde, toplumların ilerlemesinde, bilimlerin çağ atlamasında olumlu yönde katkıları olan felsefe, ürettiği sorularla, geliştirdiği çözüm önerileriyle bilimsel gelişimin ve yenilikçi buluşların da temelini oluşturmaktadır. İçinde bulunduğumuz çağı yakalayabilmek, merak eden, soru soran, kendini sürekli geliştiren, düşünebilen insanların yetişmesi son derece önemlidir. Felsefeden her anlamda yararlanmamız gerekmektedir. İki gün sürecek Felsefe Günlerinin verimli geçmesini diliyorum."

Programa ayrıca, öğretim görevlileri, şair ve yazarlar, meclis üyeleri ve Felsefe gönüllüleri de katıldı. İki gün boyunca gerçekleşecek olan toplantılarda akademisyenler, şairler ve yazarların, "Felsefe ve Edebiyat" konuları anlatılıp tartışılacağı ifade edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sibel Uyar İzmir Urla Ege Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title