Haberler

Üniversitesinin Tavanında Jammer Bulundu

İZMİR'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası kapatılan ve Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilen ve adı 'Bakırçay Üniversitesi' olarak değişen Gediz Üniversitesi'nin E- Blok 3'üncü katında bulunan konferans salonunun tavan arasına gizlenmiş jammer (sinyal bozucu) bulundu.

İZMİR'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası kapatılan ve Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilen ve adı 'Bakırçay Üniversitesi' olarak değişen Gediz Üniversitesi'nin E- Blok 3'üncü katında bulunan konferans salonunun tavan arasına gizlenmiş jammer (sinyal bozucu) bulundu.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından, kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada aralarında, İzmir eski Valisi Cahit Kıraç, akademisyen ve memurların da bulunduğu 95 kişi gözaltına alınmıştı. Firari olarak arananların bulunduğu soruşturmada, üniversite yerleşkesinde E Blok 3. katta örgütün 'Biat Odası' ortaya çıkarılmıştı. Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilen darbe girişiminden sonra adı 'Bakırçay Üniversitesi' olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi'nde bu kez de jammer bulundu.

Kapatılan üniversite binasının yanında bulunan jandarma karakolu ve çevrede oturan vatandaşların telefon sinyallerinin zayıf olması üzerine durum üniversite yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine üniversite görevlileri soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'a durumu aktardı. Bu durum üzerine Savcı Yılmaz, Bilgi ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) ekip istedi. BTK görevlileri bugün, odaya çıkmak için zemin katta farklı bir asansörün kullanıldığı, asansörün ise yalnızca şifreli özel kartla çalıştığı belirlenen E Blok 3'üncü kattaki konferans salonu ile tüm katlarda bulunan odaları, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile birlikte tek tek arama yaptı. Ekipler, sadece şifreli kartla giriş yapılabilen bu katta bulunan konferans salonunun tavan kısmında gizlenmiş jammer buldu. Jammer bulunan konferans salonunda, Fethullah Gülen'in yanında yetişmiş ve 'Hadim' ya da 'Molla' denilen sözde imamların katıldığı, FETÖ'nün kitaplarının okutulup, biat yeminleri edildiği ileri sürüldü. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, örgütün bu salonda gizli toplantıları yaptıklarını, buranın örgütün adeta 'in'i olduğunu, kendi elemanlarına bile güvenmedikleri ve cihazı bunun için koymuş olduklarını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Üniversitesi Ayhan Yılmaz Çelebi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title