Haberler

Üniversitelilerin Otobüs Çilesi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde 4 bin öğrenci, kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe mevkiindeki dersliklere belediyenin 4 otobüsüyle ücretsiz taşınıyor.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde 4 bin öğrenci, kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe mevkiindeki dersliklere belediyenin 4 otobüsüyle ücretsiz taşınıyor. Özellikle sabah saatlerinde derse yetişmek isteyen öğrenciler, hücum ettikleri otobüsleri tıka basa dolduruyor.

Öğrencilerden Ayşe Yılmaz, otobüsün içinde nefes alacak boşluk kalmadığını söyledi. Yılmaz, "Böyle de taşınmaz ki. Ulaşım sorunu çözülmeden kent dışına yapılan dersliklere gitmek bizim için bir çile olmaya başladı. Otobüse binmek için birbirimizle yarışıyor, adeta birbirimizi eziyoruz. Tıka basa dolduğumuz otobüste nefes almakta güçlük çekiyoruz. Sabah erken saatte otobüse binemeyenler ilk dersi kaçırıyor ve yok sayılıyor. Tek isteğimiz bir an evvel ulaşım sorununun çözülmesi ya da dersliklerin bulunduğu kampuse yurt yapılması" diye konuştu.

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da öğrencilerin ulaşım sorununu haklı buldu. Prof. Dr. İnanç, ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce sorunu çözmesi gerektiğini belirtti. Prof Dr. İnanç, "2007 yılında kurulan üniversitemizde öğrenci sayısı 8 bine ulaştı. Bu öğrencilerin yaklaşık 4 bini 10 kilometre uzaklıktaki dersliklere gitmek zorunda kalıyor. Uzaktaki bu dersliklere yaptırdığımız 1000 kişilik yurt önümüzdeki yıl hizmete girecek" dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede ise "İmkanlarımız bu kadar. Dört otobüsü üniversite öğrencilerine tahsis ettik. Gün boyu ücretsiz öğrenci taşıyoruz" diye konuştu. - Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat İnanç Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title