Haberler

Üniversitelilerin Onardığı Okul Eğitime Açıldı

Mersin'de, çeşitli üniversitelerde eğitim gören 53 öğrencinin bakım ve onarımdan geçirdiği ilkokul yeniden hizmete açıldı.

Mersin'de, çeşitli üniversitelerde eğitim gören 53 öğrencinin bakım ve onarımdan geçirdiği ilkokul yeniden hizmete açıldı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) ve Gençlik Ödülü Derneği ortaklığında gerçekleştirilen 'Ortak Dilimiz Renkler' projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri, yaz boyunca Akdeniz İlçesi'ndeki Kazanlı İlkokulu'nu bakım ve onarımdan geçirdi. İlkokulunun bahçe duvarı, iki katlı binası, iki katlı lojmanı, kantini yaklaşık bir hafta süren çalışmanın ardından boyandı. Proje kapsamında ayrıca okulun eskiyen kapı ve pencereleri değiştirilerek yeni masalar alındı. Gönüllü MIP çalışanlarının da destek verdiği çalışmanın tamamlanmasıyla okul törenle hizmete açıldı. Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, MIP Genel Müdürü John Phillips'ın da katıldığı törende konuşan TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, Mersin Valiliği'nin önerisiyle belirlenen okulun, TİKAV'dan burs alan öğrenciler tarafından bakım ve onarımdan geçirildiğini söyledi. Yılmaz, Fırat Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesi'nden gelen 50 öğrenci ile 3 lise öğrencisinin çalışmalara katıldığını da sözlerine ekledi.

AKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise böyle bir projenin buralar için önemli olduğunu ama kendileri için yapılması gereken projeler olduğunu söyledi.

Törende daha sonra üniversite öğrencisi Emine Huylu, tadilatını tamamladıkları okulun anahtarını, Kazanlı İlkokulu öğrencisi Yasemin Sevinir'e teslim etti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kazanlı Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title