Haberler

Üniversitelilerden kolej öğrencilerine eğitim

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Kolejinde üniversiteliler kolej öğrencilerinin dil gelişime katkı vermek adına etkinlikler düzenledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Kolejinde üniversiteliler kolej öğrencilerinin dil gelişime katkı vermek adına etkinlikler düzenledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji, dil gelişiminde başvurduğu yaklaşım ve metotlarla öğrencilerinin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sunuyor. Bu amaçla Vakıf Koleji, müfredat kapsamında öğrencilerin iletişim ve dil yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak 3 ayrı etkinlik düzenledi.

Etkinliklerin ilkinde Eğitim Fakültesini ziyaret eden Vakıf Koleji 5. sınıf öğrencileri, burada İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan ve öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Polat rehberliğinde çeşitli kültür ve dil etkinliklerine katıldılar. İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, kültür ve dil dersinin içeriğindeki kültürlerarası iletişim ve çok dillilik bağlamında uluslararasılaşma bilinci oluşturma ve dünya dillerini tanıtma amacıyla hazırladıkları görsel ve işitsel materyalleri 5. sınıf öğrencilerine sundular. Öğrenciler etkinliğin sonunda farklı ülkeleri tanıyarak bu ülkelerin somut ve soyut kültürlerini çeşitli materyallerle deneyimleme fırsatı buldular.

Bir diğer etkinlikte de Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Vakıf Koleji öğrencileriyle buluşarak onların kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yaptı.

Güzel konuşma ve diksiyon dersi kapsamında öğretim üyesi Prof. Dr. Nalan Kızıltan'ın öncülüğünde üniversiteliler kolejin 2, 3 ve 7. sınıf öğrencileri için uygulamalı olarak güzel konuşma ve diksiyon etkinlikleri gerçekleştirildi. Yapılan tanıtımla başlayan etkinlik öğrencilerin aktif katılımları eşliğinde duygularını katarak tekerleme okuma, haber veya reklam metni okuma ve resimlerle öykü anlatma uygulamalarıyla devam etti. Öğrenciler, etkinliklerin sonunda hem eğlenerek öğrendiler hem de duygularını ve düşüncelerini daha etkili biçimde ifade etme becerilerini geliştirdiler.

OMÜ'nün Kurupelit Kampüsünde bulunmanın avantajlarından yararlanan Vakıf Koleji öğrencileri, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin sergilediği İngilizce kısa oyunlarla da keyifli ve öğretici vakit geçirdiler.

Konferans Salonundaki etkinlikte İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, İngilizce sesletim sorunlarını vurgulamak ve onları gidermek amacıyla hazırladıkları oyunlarla çocuklara hitap etti. Her oyunun sonunda, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan tarafından izleyici olan öğrencilere sorular yöneltildi. Ardından öğrencilerle birlikte, dinlediğini yorumlama ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik etkinliklere yer verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hasan Polat Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title