Haberler

Üniversitelilerden, belediye desteğiyle 'Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor Projesi'

Güncelleme:

Isparta Belediyesi'nin destekleriyle, SDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından 'Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor Projesi' düzenledi.

Isparta Belediyesi'nin destekleriyle, SDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından ' Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor Projesi' düzenledi. Proje kapsamında Isparta'nın tarihi yerlerinin tanıtımı ile ilgili farkındalık oluşturulmak istenirken, etkinlikler Firdevs Bey Bedesteni ve Tarihi Üzüm Çarşısı'nın tanıtımıyla başlatıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, "Isparta bir tarihe sahip. Bu tarih Firdevs Bey, Üzüm Pazarı, yanında Mimar Sinan Cami, Kavaklı Cami, İplikçi Cami, Ulu Cami ve yine yanında tarihi hamamı, askeri bina, millet kıraathanesi olarak kullanılan alan ve niceleri ile Isparta esnafı. Evet, biz birlikte bir Isparta'yız. Bu Isparta'yı bu genç kardeşlerimizle birlikte daha da güzel tanınırlığa taşımak istiyoruz" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in destekleriyle başlatılan projenin ilki Valilik arkasındaki meydanda gerçekleştirildi.

Üniversitedeki Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri Projesi (HİTÖP) kapsamında program, Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ile Isparta Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisiyle başladı.

Down sendromlu gençler ve belediye mehteran ekibi meydanı dolduran öğrenci ve vatandaşlara mehteran gösterisi sundu.

Üniversite Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencilerinden Selma Karaman ve Feyza Özfidan, geçmişi 500 yıla dayanan Firdevs Bey Bedesteni, Tarihi Üzüm Çarşısı ve Mimar Sinan Cami hakkında bilgiler, bedesten ve çarşı esnafının anılarını içeren bir sunum yaparken, projeye verdiği katkılarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibine teşekkür ettiler.

Gözgün: "Biz birlikte bir Isparta'yız"

Programda bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini dile getirdi. Isparta'nın unutulan tarihini farkındalıkla ortaya çıkarmak için uğraştıklarını söyledi. Unutulmuş tarihi 'Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor' adı altında projeyle tanıtmaya başladıklarını, bunu gerçekleştirmek için proje hazırlayan öğrencilere de teşekkür eden Başkan Yardımcısı Gözgün, "Genç kardeşlerimiz bizi o kadar çok mutlu ettiler ki, bu proje hep birlikte Isparta'nın projesi. Bu proje Türkiye'nin dört bir tarafından 92 bin öğrencisiyle SDÜ ve ISUBÜ öğrencileri olarak evet biz Isparta'nın tarihini çok sevdik, merak ettik ve bununla birlikte Ispartalıyla bu tarihi tekrardan gün yüzüne çıkartalım gelen tüm turlara ve vatandaşa karşı bir farkındalık oluşturalım istedik. Arkamızda Firdevs Bey Bedesteni, yan tarafımızda Üzüm Pazarı. Bu hazırlanan etkinlik projesinin mimarlarından Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür ederim. Kimliksiz şehirler maalesef ki kimliklerini kaybeden şehirler tarihlerini unutan şehirlerdir. Isparta bir tarihe sahip. Bu tarih Firdevs Bey, Üzüm Pazarı, yanında Mimar Sinan Cami, Kavaklı Cami, İplikçi Cami, Ulu Cami ve yine yanında tarihi hamamı, askeri bina, millet kıraathanesi olarak kullanılan alan ve niceleri ile Isparta esnafı. Evet, biz birlikte bir Isparta'yız. Bu Isparta'yı bu genç kardeşlerimizle birlikte daha da güzel tanınırlığa taşımak istiyoruz. Bu projeye el veren tüm öğrencilerimize, Karınca Derneğimize ve buraya eşlik eden bu tanınırlığa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Firdevs Bey Bedesteni ve Üzüm Pazarı esnafımızla bir toplantı gerçekleştireceğiz. Ne yapabilirizi tartışacağız. Yeniden düzenlenmelere gireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün ve öğrenciler ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman döneminde Isparta Valisi Firdevs Bey tarafından 1561 yılında, Mimar Sinan Camii'ne gelir sağlamak amacıyla yaptırılan bedesteni ve ardından da Tarihi Üzüm Pazarını gezerek ve buradaki esnafla sohbet ettiler. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fahretdin Gözgün Halkla İlişkiler Isparta Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title