Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Yaz Okulu Eylemi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, yaz okulu uygulamasının kaldırılmasını protesto etmek için rektörlük önünde eylem yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, yaz okulu uygulamasının kaldırılmasını protesto etmek için rektörlük önünde eylem yaptı.

Üniversitenin Avşar kampüsünde toplanan bir grup, yürüyerek rektörlük binası önüne geldi. Polisin önlem aldığı kampüste, rektörlük önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Ümit Kara, geçen yıl alınan kararla yaz okulu uygulamasının kaldırılmasından dolayı mağdur olduklarını ileri sürdü. Öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Kara, "Üniversitemizde 7 Ağustos 2003 tarihinde de yapılan yönetmelik değişikliğinde, o dönemde okuyan öğrencilerin hakları saklı tutulmuştur. Fakat geçen yıl değiştirilen yönetmelik kararında bizlerin hakkı saklı tutulmamıştır. Benzer durumda olan Sakarya, Çukurova Üniversitesi ve örneklerini çoğaltabileceğimiz üniversitelerde mezun olma durumundaki öğrencilere yaz okulu hakkı tanınmıştır. Biz de Sütçü İmam Üniversitesi'nden mezun durumdaki öğrencileri olarak, yaz okulu hakkının tanınmasını veya yaz okulu açılan başka bir üniversiteden sorumlu olduğumuz dersi alma haklarının tanınarak mezun olma mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Üniversitemizin senato kurulunun bu sorunumuza sağduyu ile yaklaşarak en kısa zamanda çözüm getireceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrencilerin kendi aralarında seçtiği 3 temsilci Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile görüştü. Rektörle yapılan görüşmenin ardından kısa süre oturma eylemi yapan öğrenciler dağıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title