Haberler

Üniversite Öğrencileri, Usta Modacılar Karşısında Ter Döktü

Güncelleme:

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda öğrenciler, Türkiye'nin en ünlü tasarımcıları karşısında ter döktü.

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından 01-02 Ekim 2013 tarihlerinde büyük görsel bir şov ile düzenlenecek '' MESİAD - 2013 Moda Etkinlikleri '' öncesinde üniversite öğrencileri, kendi diktikleri kıyafetleri usta tasarımcılara tanıttılar.

Yarışmaya Işık, Marmara, Mimar Sinan, Okan, Anadolu, İzmir Ekonomi, Beykent, Aydın, Yeditepe, İstanbul Ticaret ve Arel olmak üzere toplam 12 üniversiteden 46 öğrenci katılırken, yarışmanın jüri üyeliğini; Barbaros Şansal, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Bahar Korçan, Başak Gürsoy Zeynep Erdoğan, Günseli Türkay ve Çiğdem Akın gibi ünlü modacılar yaptı.

Birbirinden şık kombinlerle jüri karşısına çıkan genç tasarımcı adayları oldukça heyecanlıydı. Öğrenciler, özenle hazırladıkları kıyafetlerini göstermenin yanı sıra birbirinden özel çalışmalara imza atan jüri üyeleri ile de tanışma imkanı yakaladılar. Yarışma çerçevesinde, zorlu elemelerden geçerek seçilen 15 öğrenci, 01 Ekim 2013 tarihinde MESİAD - 2013 Moda Etkinleri'nde profesyonel defile yapmaya hak kazandı.

Moda ve Tekstil Tasarımı Yarışması'nda konuşan MESİAD Başkanı Halit Tuna ''19. Kuruluş yıldönümümüz çerçevesinde genç moda tasarımcılarını desteklemek, Merter'in gelişmesi ve moda merkezi olması yolunda ilerlemek adına sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yarışmayı düzenledik. Bugün ilk elemesini gerçekleştirdiğimiz yarışmanın finalini 01-02 Ekim 2013 tarihlerinde MESİAD 2013-Moda Etkinlikleri'nde yapacağız. Finalde ilk üçe giren gencimize para ödülünün yanı sıra MESİAD bünyesindeki tekstil firmalarında staj veya çalışma imkanı sunacağız '' dedi.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme neticesinde 01 Ekim 2013 tarihinde MESİAD-2013 Moda Etkinlikleri'nde finale kalan ve defile yapmaya hak kazanan öğrenciler; Mimarsinan Güzelsanatlar'dan Başak Tarkın ile Kardelen Erçelik, Marmara Üniversitesi'nden Kübra Kahramanoğlu ile Aliye Özkan, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Cansu İncesu, Cansu Karakaş ve Zehra Ünal, Anadolu Üniversitesi'nden Dila Gümürcinler ile Semih Demirkan, Yeditepe Üniversitesi'nden Emel Gözde Becerikli, Yusuf Aslan Kalem ve Nilay Mutlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Özge Güven ile Seyra Küçüktümer ve Işık Üniversitesi'nden Özgür Yüksel oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Aydın Moda Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title