Haberler

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SMA HASTASI MİNİK TOPRAK'IN TEDAVİSİ İÇİN OYUN GELİŞTİRDİ

Güncelleme:

? İstanbul Ayvansaray Üniversitesi öğrencileri 6 yaşındaki SMA hastası Toprak Yavaş'ın tedavisi için oyun geliştirdi.

? İstanbul Ayvansaray Üniversitesi öğrencileri 6 yaşındaki SMA hastası Toprak Yavaş'ın tedavisi için oyun geliştirdi. Öğrenciler, minik Toprak'ın tanınmasını sağlayarak yürütülen kampanyaya destek olmayı amaçlıyor.

Üniversitenin Dijital Oyun Geliştirme Merkezi'nde eğitim gören 15 öğrenci, geliştirdikleri 'Toprak İçin Koş' adlı dijital oyun ile farkındalık yaratarak minik Yavaş'a umut olmayı hedefliyor.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kuluçka Merkezi Dijital Oyun Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Burak Dervişoğlu 'Dijital Oyun Merkezimizin ilk projesi olarak 'Toprak İçin Koş' oyunu yayınlandı. Bu oyundaki amacımız Eskişehirli Toprak için umut olabilmekti. Toprak SMA Tip 2 hastası. Toprak'ın ilerleyen zamanlarda yürüyebilmesi ve koşabilmesi için, sesini daha fazla duyurabilmek için bu oyunu geliştirdik. Ekibimiz 55 oyun geliştiriciden oluşuyor. Ekibimizden 15 öğrenciyi 'Toprak İçin Koş' projesi için ayırdık. Oyunu bir hafta da tamamladık. En büyük amacımız, Toprak'ın tanınması sağlamak ve kampanyasına destek olmaktı. Dijital oyunların sadece eğlenmek amaçlı olmadığını aynı zamanda destek amaçlı olabileceğini de göstermiş olduk? dedi.

'BAŞLATILAN KAMPANYAYI YÜZDE 100'E ULAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR'

Toprak'a oyunu gönderdiklerinde çok keyiflendiğini söyleyen Dervişoğlu, 'Ailesi çok sevindi. Toprak'ın, 'Baba bak benim için oyun yapmışlar' demesi bizi çok sevindirdi. Toprak'ın kampanyası şu an yüzde 30'larda. Başlatılan kampanyayı yüzde 100'e ulaştırmamız gerekiyor? diye konuştu.

ORMAN YANGINLARINA YÖNELİK DE OYUN GELİŞTİRİLİYOR

Dijital Oyun Merkezi olarak şu an yanan ormanlar için de bir oyun geliştirmeye başladıklarını anlatan Burak Dervişoğlu, 'Öğrencilerimiz yanan ormanlarımız için çok üzüldü. Oyunda yangın söndürerek ve fidan dikerek belli bir puanı elde edince TEMA Vakfı ile yaptığımız iş birliği sonucu bir fidan dikilmesi sağlanıyor. Oyunumuz şu anda yayınlanma aşamasında. Bundan sonraki süreçte de yaptığımız oyunların da farkındalık anlamında projeler olmasını istiyoruz. Oyun sadece eğlenmek amacıyla yapılmaz, aynı zamanda topluma katkı içinde yapılır' ifadelerini kullandı.

"HAYVAN HAKLARI VE ŞİDDETE KARŞI DA PROJELER TASARLANIYOR"

Dijital Oyun Merkezi'ndeki öğrencilerin hepsinin farkındalık projelerine çok meraklı olduklarını belirten Dervişoğlu, 'Yaptığımız projelerin fikirleri öğrencilerimizden geldi. Hayvanlar ve şiddete karşı da çalışmalarımız var. Şiddet oyunlarının karşısında olmak için de farklı projeler tasarlıyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayvansaray İstanbul Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title