Haberler

Ümraniye'de Gazilerin Artık Ortak Bir Buluşma Noktası Olacak

Ümraniye'de açılışı gerçekleştirilen Ömer Seyfettin Gazi Evi artık gazilerin buluşma noktası olacak.

Ümraniye'de açılışı gerçekleştirilen Ömer Seyfettin Gazi Evi artık gazilerin buluşma noktası olacak.

Ümraniye'de Ömer Seyfettin Gazi Evi düzenlenen açılış programı ile açıldı. Ümraniye Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi'nde yapılan Ömer Seyfettin Gazi Evi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ne teslim edildi. Açılan gazi evi ile gazilerin artık Ümraniye'de ortak bir buluşma noktası olacak. Açılış programında önce mehter takımı sahne aldı. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay M. Şükrü Tandoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ümraniye Temsilcisi Ayhan Özülkü, gaziler ve aileleri katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Başkan Can ve gaziler dua ederek kurdele kesti.

"İstedik ki muharip gazilerimiz birbirleriyle hatıralarını yad etsinler"

Gazilerin birbirleriyle hatıralarını yad etmelerini ve yalnız kalmamalarını istediklerini dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gaziler adına çok güzel bir lokal hazırladık. İstedik ki muharip gazilerimiz birbirleriyle hatıralarını yad etsinler. O güzel günleri yad etsinler ve dostluklarını pekiştirsinler ve kendilerini yalnız hissetmesinler. Onları gerçekten gönülden seviyoruz. Allah'tan onlara hayırlı uzun ömür diliyoruz. Dar-ı bekaya göçmüş gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Ümraniye Muharip Gaziler Derneği'ne teslim ettiğimiz bu gazi evimiz hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Gaziler açılan lokalden memnun

Tüm belediyelerden böyle bir hizmet beklediklerini söyleyen Kıbrıs Gazisi Selahattin Karabulut, "Teşekkür ederiz. Çok memnun olduk. Allah razı olsun. Bütün belediyelerimiz böyle yaparsa daha iyi olur. Bir yer yapılıp başka yer yapılmadığı zaman olmuyor. 66 senedir ilk defa bir araya geliyoruz. Ne mutlu bize" dedi.

Birbirlerini görmeyen gazilerin bu dernek sayesinde birbirlerini gördüklerini ifade eden Kıbrıs Gazisi Nezir Gökhan, "Ümraniye Belediyesi'nin bize burada yer verdiği için belediye başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bütün gazi arkadaşlarım burada toplandı. Birbirlerini görmeyenler bu derneğin sayesinde birbirlerini gördüler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Gazi arkadaşlarımızla devamlı burada buluşacağız. Sohbet ediyoruz, dertleşiyoruz, eski anılarımızı tazeliyoruz" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu'na gazi evini kendilerine tahsis ettikleri için teşekkür eden Kore Gazisi Hasan Yokuş, "Ümraniye'de ben gazilere önderlik yapıyordum. Bugüne kadar bir yerimiz yoktu. Ne belediye başkanlarının ne de kaymakamların o zamanlar imkanı yoktu. Belediye başkanımız Hasan Can ve kaymakamımıza bu yeri bize tahsis ettikleri için teşekkür ediyoruz. Pendik ve Sirkeci'de iki şubemiz vardı. Pendik'e gidiyorduk. Ümraniye'de de bir şube açıldı. Ne mutlu bize artık bir yerimiz var. Gelen arkadaşlarımız her zaman çayımızı, kahvemizi içebilirler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Seyfettin Hasan Can Ümraniye Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title