Haberler

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 2' Nci Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Yüzlerce rektörün, bilim insanın katıldığı bu toplantılar ben inanıyorum ki kıtalar arası bir hoşgörü, bir kültür, bir medeniyetler ittifakı oluşturacaktır” dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Yüzlerce rektörün, bilim insanın katıldığı bu toplantılar ben inanıyorum ki kıtalar arası bir hoşgörü, bir kültür, bir medeniyetler ittifakı oluşturacaktır" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 2' nci Olağan Genel Kurul Toplantısı Crown Plaza Otel'de yapıldı. 21 ülkeden yüzün üzerinde rektörün katıldığı Genel Kurulda Yönetim Kurulu, Akademik Kurul, Bilim Kurulu ve Denetleme Kurullarına 36 asil üye seçimi yapılacak olan toplantıda konuşan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu,"Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin ana felsefesinde, gezegenimizi akademisyenler, entelektüeller eli ile barış, huzur gezegeninde haksızlıkların olmadığı, savaşların olmadığı, asimilasyonların olmadığı bir gezegen olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunu için de Uluslararası Üniversiteler Konseyi 29 ülkeye mensup üniversitelerin oluşturduğu bir kurum haline gelmiştir. 3 yıldır çok kısa bir süre de meydana geldi. Amaç ve felsefenin, bu hoşgörü, akademik çalışmaların neticesini görüyoruz. Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin 2'nci genel kurulunu yapıyoruz. Kurullarımız da 29 ülkeden 64 rektör Yönetim Kurulu, Akademik Kurul, Bilim Kurulu ve Danışma Kurulu seçilecekler. Bunların içerisinde Avrupa'dan gelen üniversiteler var, Türk Cumhuriyetlerinden, Asya'dan gelen, Orta Asya'dan gelen üniversiteler var. Afrika'dan da katılan çok üniversite var" diye konuştu.

Yaptıkları ana akademik çalışmalar da özellikle ulusların eğitim düzeylerini yükseltmek olduğunu kaydeden Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Asıl amaç insan eğitmek, eğitimli insan anti-demokratik bir sistemin kurbanı olmaz. Paydaşı olduğumuz bu dünyada, batı standartları düzeyine getirmeye çalışıyoruz ülkemizi daha sonra coğrafyamızı katkımız olursa bütün dünyaya bu bilim adamları ile diyoruz ki 'Bu gezegenin ortaklarıyız biz' Asya'da ortak, Afrika da ortak, Ortadoğu'da ortak, Amerika'da ortak, Avrupa'da ortak. Hiçbir etnik yapı hiçbir kıta diğer kıtanın hükümranı değildir. Kimse kimseyi asimile etmesin. Bu yıl fakir ülkelere Afganistan, Sudan, Somali gibi zengin ülke üniversitelerimizden üyelerimize burs ayırarak insanı bir paylaşım içinde de oluyoruz. Akademik çalışmaların yanında sosyal ve insanı yardımları da içeriyoruz diyebiliriz. Ana hedefimizde artık önümüzdeki 3 yıl da Batı ile Doğu'nun entegrasyonunu sağlamak. Bunu içinde bütün toplantılarımızı, çalıştaylarımızı mecbur olmadığımız sürece Avrupa ülkelerinde yapacağız. Yüzlerce rektörün, bilim insanın katıldığı bu toplantılar ben inanıyorum ki kıtalar arası bir hoşgörü, bir kültür, bir medeniyetler ittifakı oluşturacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Hikmet Plaza Otel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title