Haberler

Uluslararası Suriye Konferansı

(İDSB) tarafından 26 Ocak 2013 Cumartesi günü "Uluslararası Suriye Konferansı" düzenlenecek.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği

(İDSB) tarafından 26 Ocak 2013 Cumartesi günü "Uluslararası Suriye Konferansı" düzenlenecek.

İDSB'nin yazılı açıklamasına göre, "Uluslararası Suriye Konferansı"nda Esed rejiminin tarihsel arka planı, ideolojisi, karakteri ve "devrim" karşısında ortaya koyduğu refleksleri, kurduğu ittifak halkaları ve yürüttüğü siyaset, yaşanan "soykırım"ın bir an önce sona ermesi için atılacak adımlar, Esed sonrası inşa edilecek "yeni Suriye"nin geleceğinin ne olacağı gibi konular, farklı kesimler, kişiler ve oluşumların katılımıyla ele alınacak.

"Suriye'de İnsanlık Dramı Fotoğraf Sergisi"nin açılışıyla başlayacak konferansta, açılış konuşmalarının ardından "Devrim Bakış Açısıyla Suriye" başlıklı oturum yapılacak.

Başkanlığını İDSB Genel Sekreter Yardımcısı Mübarek el-Mutavva'nın yapacağı oturumda, İDSB Konsey Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bouyad "Suriye Devriminin Kilometre Taşları"; Suriye Ulusal Konseyi'nden George Sabra "Suriye Rejiminin Mezhepçi Kartına Karşı Birlik Projesi"; Suriye Müslüman Kardeşler Hareketi'nden Ali Sadreddin Beyanuni "Yeni Suriye'de Toplumsal Barış"; SY-DER Başkanı Muhammed Tayfur "Soykırım ve Tahribat Sonrası Çözüm Önerileri" ve Suriye Milli Konseyi'nden Dr. Abdulbasıt Seyda "Suriye Kürtleri; Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı konuşma yapacak.

"Suriye Devrimini Doğru Anlatma" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir yürütecek. Gazeteci-yazar Mustafa Özcan

"Yeni Suriye Dış Politikasının İpuçları"; Gazeteci-yazar Turan Kışlakçı

"Suriye Devriminde Medya Savaşları", Star Gazetesi Dış İlişkiler Koordinatörü Nuh Yılmaz "Suriye Krizi'nde Bölgesel Aktörler: Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Mısır", Stratejik Düşünce Enstitüsü'nden Prof. Dr. Yasin Aktay "Bölgesel Denklemler Işığında Suriye Devrimi" başlıklarında konuşacak.

İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu'nun başkanlığında yapılacak "Suriye'de İnsani Kriz ve Politikalar" oturumunda, AFAD, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay, Yeryüzü Doktorları, HAK-İş, Memur-Sen, Kimse Yok mu Derneği, Suriye İnsani Yardım ve Kalkındırma Teşkilatı, Verenel Derneği, İDDEF, Sadakataşı Derneği, Cansuyu Derneği, Suriye İnsani Yardım Heyeti, BM UNCHR, Beşir Derneği, Suriye Dayanışma Derneği, Dosteli Derneği, Kimse İsra Derneği ve IBS yer alacak.

"Suriye Devrimine Stratejik Bakış" adlı son oturuma, İDSB Türkiye Temsilcisi Dr. Fahri Solak başkanlık yapacak. Oturumda, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'ndan (USAK) Osman Bahadır Dinçer, Sivil Düşünce Enstitüsü'nden (SDE) Doç. Dr. Ahmet Uysal, Sosyal Dayanışma Platformu'ndan (SDP) Ayhan Oğan, Askeri ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden (ASSAM) Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi'nden (USTAD) Ahmet Akgül ile Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi

(ORSAM), Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETAV) ve Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden (RASAM) temsilciler yer alacak.

Yeni Bosna'daki İstanbul Gönen Hotel'indeki konferans, İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt'un kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title